Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 21 maj 2015

Thorssell känner sig lurad

 

Jacob Thorssell har fått en pangstart i Västervik, gör det bra i England och har fått debutera för sitt polska lag. Speedwaylivet går bra, förutom en sak – han har hamnat i kläm i Vetlanda.

12+2 (6) borta mot Griparna följdes upp av 11+1 (5) hemma mot Gnistorna. Åtvidabergssonen Jacob Thorssell hade höga förväntningar på sig när han skrev på för Västervik Speedway – och han har hittills inte gjort någon besviken.

– Jag är nöjd. Det är skitkul att köra för Västervik och det är jätteviktigt att få en så här bra start. Jag har kommit in i det direkt, säger Thorssell.

Många ser dig som en förare som ska ligga på tvåsiffrigt i så gott som varje match i Allsvenskan, har du också den bilden?

– Det är klart att jag alltid vill plocka bra med poäng, jag vill vara en ledande förare i Allsvenskan. Helst ska jag ta 15 varje match, svarar Jacob och skrattar.

Säsongsinledningen för sitt Wolverhampton Wolves i engelska ligan var tuff för Thorssell. Sedan en tid har flyttats från väst fem till två och resultaten har blivit bättre.

– Innan min första match i väst två sa min lagledare att nu kommer det bli enkelt och skrattade. Jag undrade vad det var frågan om och såg sedan att Chris Holder också hade nummer två den matchen. Det är fortfarande svårt, men det har gått bättre och bättre för mig.

Prestationshöjningen i England var troligtvis en faktor till att Gnieszno i polska andraligan lät Jacob debutera för dem i förra helgen. Facit blev fina 8+1 poäng på fem heat.

– Banan var väldigt svåråkt, jag var nöjd att jag kunde lämna banan i bussen, säger Jacob.

– Men kul att få chansen. Nu hoppas jag på fler chanser. Jag slåss med Jonas Davidsson, Bjarne Pedersen, Mikkel Bech Jensen och Vadim Tarasenko om de tre utländska platserna.

För tillfället flyter det mesta på för 21-årige Thorssell. En sak bekymrar honom dock: hans situation i Elitserien med Vetlanda.

Som läget är just nu, står Jacob utanför mästarnas startsjua. De tre svenskarna som kör är Tomas H Jonasson, Peter Ljung och Kenny Wennerstam. Man kan säga att Thorssell slåss med Ljung om en plats på grund av snittet.

– Jag är väldigt besviken på Vetlanda och hur de har byggt laget. Så här lät det inte när jag skrev på, jag känner mig lurad, säger Thorssell.

– Det slår hårt mot mig, både ekonomiskt och rent utvecklingsmässigt då Elitserien är ligan där man helst av allt vill köra. Några planer på ett klubbyte har jag inte nu, det är bara att gilla läget och säsongen är lång, det kan hända mycket.

I kväll väntar Vargarna borta med Västervik, dina tankar inför det?

– Jag kollade laguppställningen och Vargarna har ett stabilt lag. Vi är också bra och får vi till det kommer det räcka långt.

Inför Vargarna–Västervik

Vargarna: 1) Pontus Aspgren 2) Daniel Davidsson 3) Patrick Hougaard 4) Rasmus Jensen 5) Nicklas Porsing 6) Viktor Bergström 7) Alex Johansson

Västervik: 1) Jacob Thorssell 2) Robin Aspegren 3) Jonas Davidsson 4) Ricky Kling 5) Peter Ljung 6) Joel Larsson 7) Kenny Wennerstam

Övriga matcher: Griparna–Örnarna, Gnistorna–Valsarna

Väder: 11 till 14 grader, uppehåll, mellan 19:00 och 21:00 enligt SMHI

 

Källa: Västerviks Tidningen