Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 7 maj 2015

Irriterat inför premiären

 

Det är irriterat i Västervik Speedway innan den allsvenska säsongen ens har börjat.

Enligt Västerviks lagledare Patrik Hag finns det en överenskommelse bland majoriteten av klubbarna i Allsvenskan att anmäla minst fem svenska förare i startuppställningen.

Inför kvällens premiär uppfyller fem av sex lag denna överenskommelse. Det enda laget som har flera än två utlänningar är Västerviks premiärmotståndare Griparna, som har tre.

– Det för dåligt att bryta en överenskommelse som majoriteten av klubbarna är överens om. Vi har kommit överens om en sak, så är det en som bryter den direkt. Det är skillnad om man bryter mot en regel, då får man ett straff. Nu blir det inget straff alls, säger Patrik Hag.

VT har varit i kontakt med Griparnas lagledare Fredrik Edberg angående detta, men han vill inte uttala sig.

Västervik uppfyller regeln om minst fem svenskar i startuppställningen med råge eftersom samtliga förare är svenska i kvällens match.

– Det var inga bekymmer att ta ut laget. Jag har tittat på hur de har kört på träningarna och matcherna, så för mig var det ett ganska givet lag, menar Patrik.

På förhand är Västervik topptippat av många, men det innebär inte att det finns några lätta matcher.

– Det finns inga självklara matcher, utan alla måste vara med och bidra om vi ska kunna vinna.

Vad krävs för att det ska bli vinst i Nyköping?

– Det gäller att vi är med från start eftersom förstasväng är mycket viktig. Alla våra förare har varit i Nyköping tidigare så alla vet vad som gäller. Sedan gäller det att paren som vi har satt ihop fungerar och det tror jag inte ska vara några problem, svarar Patrik Hag, som ser fram emot kvällens premiär.

Trupperna

Griparna: 1) Magnus Zetterström, 2) Daniel Jeleniewski, 3) Kim Nilsson, 4) Daniel Pytel, 5) Kauko Nieminen, 6) Andreas Vestlund 7) John Lindman.

Västervik: 1) Jacob Thorssell, 2) Robin Aspegren, 3) Jonas Davidsson, 4) Ricky Kling, 5) Peter Ljung, 6) Joel Larsson, 7) Kenny Wennerstam.

Övriga matcher: Gnistorna–Masarna, Örnarna–Valsarna.


Källa: Västerviks Tidningen