Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 2 maj 2015

Egna produkter ska försöka ta chansen

 

Inte sedan 2006 har Västervik Speedway haft två egna produkter i truppen, men i år är det dags igen.

Förarna som får chansen är 21-årige Oskar Karlsson och 18-årige Gustav Johansson.

Gustav debuterade på stor cykel förra året och nu är han redo för att vara med och utmana om en av reservplatserna.

– Jag vill köra så mycket som möjligt och självklart ta en plats i Västervik samt höja mitt snitt i både division I och elit B, förklarar Gustav Johansson på frågan vad han har för tankar inför den kommande säsongen.

Förutom att Västervik har ett lag i Allsvenskan och division I så kommer Gustav köra för Rospiggarna i Elit B.

Allsvenskan startar på torsdag, men Gustav har redan varit i gång ett par veckor. Först körde han i Vetlanda Lagcup och förra helgen skedde debuten i svenska U 19-landslaget.

– Det var lite nervöst innan, men det gick bra till slut. Även om jag hade en trög start. Det var en rolig upplevelse och det var en bra sporre inför fortsättningen.

Nu hoppas Gustav att han ska få flera chanser i U 19-landslaget och det är inte omöjligt eftersom det är tanken att Västervik Speedway ska arrangera både en U 19-landskamp samt en U 21-landskamp den 25 juli.

Var lärde dig under första året på stor cykel?

– Det annorlunda än att köra 80 cc. Det gäller att gasa hela tiden och inte tveka, svarar Gustaf.

I och med att Gustavs pappa Jörgen och farfar Sölve har kört speedway tidigare så finns mycket gratis, men även Patrik Olsson och Marvyn Cox har hjälpt Gustav inför den stundande säsongen.

– Marvyn kan mycket speedway och han har hjälpt mig att förbättra mina starter. Det har betytt mycket för mig att starterna har blivit bättre, säger Gustav.

Efter en säsong i Örnarna är Oskar Karlsson tillbaka i moderklubben. Det blev fyra matcher och 16 inkörda poäng för Oskar i Örnarnas väst.

– Jag fick prova på vad som krävs att köra i Allsvenskan och det var nyttigt, säger Oskar Karlsson, som är inne på sin fjärde säsong på 500 cc.

Oskar har hållit en låg profil hittills under inför säsongen.

– Jag har en bit kvar till toppformen, men självklart vill jag utvecklas. Jag tror den nya ljuddämparna kommer att passa mig bättre eftersom jag är lite tyngre än de övriga förarna.

Nu återstår att se om Gustav och Oskar får vara med och försvara Västerviks färger i Allsvenskan.


Källa: Västerviks Tidningen