Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 2 maj 2015

"Kommer ha enormt bra sammanhållning"

 

Västervik Speedways lagledare Patrik Hag känner sig otroligt inspirerad inför säsongen. – Laget blev ännu bättre än vad jag hade räknat med, säger han.

Patrik Hag var tydlig med vad han ville när han skrev på ett kontrakt för att fortsätta som lagledare i Västervik. Truppen skulle genomsyras av svenskar och startsjuan vara helsvensk.

Så blev det också. I lagbygget har tolv av 14 förare svensk licens och de två utländska inslagen – Anders Thomsen och Krystian Pieszczek – går in i säsongen med roller som back up-förare.

– Jag är jättenöjd med hur truppen ser ut, det känns oerhört inspirerande, säger Patrik Hag och utvecklar:

– Vi kommer att ha enormt bra lagsammanhållning i laget. Alla känner varandra och vet hur andra fungerar i olika situationer. Tidigare har det tagit en halv säsong innan man kommit in i allt sånt där. Vår sammanhållning, alla litar på varandra vilket betyder jättemycket, kommer att ge oss värdefulla extrapoäng på banan.

Västervik är av alla betrott som ett topplag. Av många tippas de som vinnare av Allsvenskan.

– Det vet jag inte, men säger dem det så får vi väl vara favorit. Jag är lite feg, men vårt huvudmål är slutspel (topp fyra) först och främst, säger Patrik Hag.

– Men klart att vi går för att vinna varje match och gå upp till Elitserien. Det var en faktor till att vi fick de förarna vi ville, att vi var tydliga med den målsättningen.

Hur ser du på Allsvenskan i stort?

– En väldigt rolig och bra serie, den är bättre är många tror. Framför allt så kommer den bli otroligt jämn, varje match känns oviss på förhand. Det är sånt som är utvecklande för förarna.

Har du någon motståndare som du tror blir extra farliga?

– Masarna ser starka ut. Lindbäck och Sundström är två starka toppar. Eftersom serien är så jämn, så kommer mycket avgöras i de sista heaten. Därför känns det bra att vi har Ljung, Davidsson och Thorssell i laget. Sedan är Ricky Kling och Aspegren riktigt duktiga i Allsvenskan.

Vad krävs för att Thomsen eller Pieszczek ska få köra?

– De kan bara ersätta Ljung rakt av snittmässigt. Om de ska ersätta någon annan måste jag möblera om mer i laget. Vi får ta det om det blir aktuellt, utgångstanken för mig är helsvenskt.


Källa: Västerviks Tidningen