Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 2 maj 2015

Aspegren gillar det lättsamma

 

På banan är det hårda tag och full satsning som gäller. Men i depån mellan heaten ser Robin Aspegren gärna att det råder en avslappnad atmosfär.

Ni har sett det många gånger och kommer att se många gånger igen: förare som mellan heaten sitter på sin stol, djupt förseglade i sina egna tankar och med blicken riktad rakt fram under kepsen.

Sån är däremot inte Robin Aspegren.

– Det passar inte mig alls. Jag vill gå runt och skämta och ha roligt. Jag blir bättre av det, det tror jag de flesta förarna blir. Man kan inte ta allt på jättestort allvar hela tiden, det kan bli att man spänner sig av det, säger Aspegren som kommer att göra sitt för att skapa god stämning i Västervikslägret i år.

– Jag tror inte det blir några större problem med det. Peter Ljung lär vara bra på sånt också, det är nog därför han är kapten också. Vi har ett jäkligt skönt lag, alla känner varandra och det är bra personer rakt igenom.

Han tuffar även på i engelska andraligan, i år med Rye House.

– Jag trivs där borta. Men banorna är väldigt annorlunda, det blir lite som en annan sport. Förra året hade jag en motor som fungerade jättebra i Sverige, så jag bad Brian Karger (trimmare) att fixa en likadan till England. Han sa att det troligtvis inte skulle funka, men jag var bestämd. Det visade sig att det inte alls gick bra i England med den motorn, säger Aspegren.

Robin Aspegren har två säsonger i rad kört varenda match i Elitserien, 2013 med Hammarby och 2014 med Dackarna. Det har gett honom en skjuts i rätt riktning.

– Jag har tuffat till mig och fått upp ett bättre åktempo. Det är kul att man blir bättre och jag tänker fortsätta så länge jag gör det och tycker speedwayen är kul, säger Robin som har högtflygande planer med Västervik Speedway:

– Final ska vi definitivt nå till, så starkt lag har vi. Väl där är det bara vinst som gäller så klart. Jag ser verkligen fram emot Allsvenskan i år och vill fortsätta vara en stabil poängplockare.


Källa: Västerviks Tidningen