Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Måndagen den 23 juni 2014

Dave Watt irriterad på Västervik

 

Den förste att ryka från Västervik Speedway blev Dave Watt. Och australiern är allt annat än glad över klubbens agerande.

Watt gick ut med att han blivit sparkad på sitt Twitterkonto redan i lördags. Västerviks lagledare Patrik Hag vill inte kommentera Watt-affären, eller ge några längre utläggningar om några andra förändringar kan ske i truppen.

– Vänta tills efter matchen på tisdag. Inget är klart ännu, det är massa pappersarbete som ska gå igenom, säger Hag.

Är det flera ändringar i truppen på g?

– Vi har satt upp några förare i transferfönstret. Sen får vi se om något går i lås. Jag och alla andra i Västervik jobbar i alla fall stenhårt med laget.

 

Dave Watt var betydligt mer pratsam när VT-Sporten ringde upp honom. Och det var inga lovord han hade att säga om Västervik Speedway.

En högst trolig anledning till att Watt fick lämna var att han är skadad. Han kraschade under en tävling i Tyskland i torsdags och blir, enligt egen utsagt, borta i upp till tre veckor.

– Den första preliminära rapporten sa att jag kunde bli borta i sex veckor. Jag sa dock till Västervik att vänta in en till undersökning. Den visade att jag inte hade brutit något och blir borta i två-tre veckor. Jag berättade det för Västervik, men då hade de redan sparkat mig och skrivit kontrakt med Pawlicki, säger Dave Watt som inte visste om det rörde sig om Przemyslaw eller Piotr Pawlicki.

– Jag tycker det är brist på respekt av Västervik. De kunde ha tagit in en ersättare för mig under min skadeperiod, inte sparka mig helt och hållet. Det är panikartat hur de har agerat.

 

Dave Watt har varit med i Västerviks samtliga sex matcher hittills, och höjt sitt snitt från 1,278 till 1,531.

– Jag har kört ganska bra för laget och verkligen jobbat hårt för dem, hårdare än flera andra i laget. Det känns väldigt tråkigt att få lämna på det här sättet, det är fult gjort.

Transferfönstret stängde i går midnatt.

– Nu är det för sent för mig att få styrning i ett svenskt lag. Jag gillar verkligen att köra i Sverige och det är en jobbig situation för mig, avslutar Dave Watt.

Förutom Watt drog även stjärnorna GrigoryLaguta, Smederna, och Chris Holder, Piraterna, på sig varsin skada i deras senaste tävlingar.

Laguta kraschade i en rysk ligamatch, slog upp en gammal benskada och riskerar att missa resten av säsongen. För Holders del var olyckan framme i en dansk match. 2012 års världsmästare ådrog sig en bruten handled och beräknas få vila från ovalerna i en månads tid.

 

Källa: Västerviks Tidningen