Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 5 augusti 2014

Västervik Speedway behöver mirakel

 

Västervik är i stort sett klart för sistaplatsen. I kväll kan det bli definitivt.

Tre matcher återstår att köra för Västervik Speedway i elitserien. Laget ligger hjälplöst sist med endast tre inkörda poäng. Upp till Smederna, som är närmast över nedflyttningsstrecket, skiljer det hela sju poäng.

Snacka om att Västervik har ett berg att bestiga.

– Det kan kännas lite hopplöst, det ska ske mer än ett under för att vi ska klara det här. Samtidigt måste vi kämpa hela vägen in, och när det väl är match vill man alltid vinna. Vi har en skyldighet gentemot Västerviks supportrar att verkligen göra allt för att vinna, säger lagledaren Patrik Hag.

Västervik kan maximalt få ihop tolv poäng om de vinner resterande matcher, och kniper bonuspoängen i samtliga. Att det ska inträffa är dock i stort sett omöjligt.

Bara i kväll, mot Indianerna, krävs det att Västervik vinner med minst 35 poäng för att få med sig tre pinnar. I sista omgången väntar dessutom SM-guldfavoriten – och det suveräna hemmalaget – Vetlanda på bortaplan där Västervik måste vinna med minst 17 poäng.

Det är i matchen emellan där, borta mot Vargarna, som Västervik har en rimlig chans på tre poäng då de hemmabesegrade Norrköpingslaget med sex poäng.

Summa summarum så ger detta Västervik möjlighet att få tio poäng totalt, och även det kommer att bli väldigt svårt. Ha i åtanke att Smederna redan står på tio poäng, så förstår ni ännu tydligare hur prekärt läget är.

Låt oss stanna vid kvällens batalj, hemma mot Indianerna. Historiskt sett har det varit en minst sagt passande uppgift för Västervik som har vunnit mot Indianerna på hemmaplan varje säsong sedan 1999. Förutom detta, så är Kumlagänget utan seger på bortaoval 2014.

– Jag tycker att vi ska ha goda chanser att vinna. Att gå igenom en hel säsong med bara en seger vore inte kul, det måste ha varit väldigt länge sedan ett lag bara vann en match under en hel säsong, säger Patrik Hag som tänker så här kring Indianernas startsjua:

– De har ett bra lag. Men Fredrik Lindgren har inte levererat speciellt i år, och Antonio Lindbäck vet man aldrig var man har. En sån som Iversen gör dock aldrig en dålig match.

Du har petat Przemyslaw Pawlicki , varför?

– Det var hugget som stucket mellan honom och Jedrzejak. Jag tycker att Jedrzejak har fått upp farten på slutet, även om det kanske inte gick jättebra för honom i Polen i helgen. Tobiasz Musielak var given. Han har ju aldrig fått chansen att köra på Västerviks bana i Västerviksväst, det blir intressant att se vad han kan göra.

 

Inför Västervik–Indianerna

Västervik: 1) Krzysztof Kasprzak 2) Tomasz Jedrzejak 3) Hans Andersen 4) Tobiasz Musielak 5) Peter Ljung 6) Mathias Thörnblom 7) Ludvig Lindgren.

Indianerna: 1) Fredrik Lindgren 2) Cameron Woodward 3) Piotr Protasiewicz 4) Antonio Lindbäck 5) Niels-Kristian Iversen 6) Joel Andersson 7) Mikael Max.

Senaste mötet: 62–28 till Indianerna.

Övriga matcher: Vetlanda–Vargarna, Smederna–Rospiggarna, Piraterna–Dackarna.

Vädret: 23 till 25 grader, sol med lätt molnighet, mellan 19:00 och 21:00.

 

Källa: Västerviks Tidningen