Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 13 november 2014

Svenskt så det förslår

 

En träff där alla förare i truppen presenteras tillhör inte vanligheterna för Västervik Speedway. Men i torsdagskväll var det dags. Och det är ett gäng där lagsammanhållningen kommer att vara lysande.

Västervik Speedway hade bjudit in alla sponsorer för en möjlighet att få träffa alla förare i truppen. Det var välfyllt i konferenssalen där tolv förare, plus lagledaren Patrik Hag, var på plats. Den ende som saknades var truppens enda utlänning, den tilltänkte back up-föraren Krystian Pieszczek.

Morgan Andersson höll hov i en underhållande genomgång där han berättade om varje förare och ställde några frågor. Många skrattsalvor avlossades och det var uppenbart att den här förargruppen kommer att trivas utmärkt tillsammans.

VT var på plats och snappade upp bland annat följande:

– Jag var i stort sett klar för Västervik innan SM-finalen med Vetlanda. Jag bor i Åtvidaberg och är uppväxt med att gå på speedway i Västervik, så det känns helt rätt att köra här. Jag gillar det helsvenska konceptet, säger Jacob Thorssell.

– Eftersom jag bor i Norrköping, så låg Vargarna på mig ordentligt. Men jag vill köra där det är roligast och det är roligast i Västervik. Jag känner mig som hemma i klubben, säger Billy Forsberg.

– Här finns väl inget intressant. Haha, skämt åsido, vi har ett spännande lag och jag tror att vi kommer köra både semifinal och final i Allsvenskan, säger Robin Aspegren som bara behövde tio minuters betänketid efter att Västervik hört av sig innan han skrev på.

– Jag och Jonas Davidsson är äldst och ska leda skutan lite grann. Men det ser jättebra ut bakom oss, vi har en väldigt spännande mix, säger Peter Ljung.

– Peter är äldst (skratt). Västervik är en elitseriemässig klubb på alla sätt och vis, rent organisatoriskt finns en del att önska bland andra allsvenska klubbar. Jag ser fram emot att köra här, och jag har alltid trivts på banan, säger Jonas Davidsson.

– För min del lockar det mycket att vi kommer att kunna ha många gemensamma träningar med bra kvalité, säger Kenny Wennerstam.

– Samma för mig. Tidigare var vi bara två-tre stycken på träningarna. Nu blir det helt annorlunda vilket gör att man kommer utvecklas, säger Oskar Karlsson.

– Med tanke på hur tuffa träningarna kommer bli, så får vi väl knappt ihop lag på grund av skador, skämtade Peter Ljung.

– För mig var Västervik det givna förstavalet i Allsvenskan. Det är bara en timme bort från där jag bor, här finns allt man kan begära, säger Ricky Kling som kommer att ha ett team ihop med Billy Forsberg.

– Det är mycket tack vare Ricky som jag kan fortsätta. Det ska bli kul att köra med honom i Västervik, säger Billy.

Snittåldern på Västerviks trupp är 22,6 år. En plats återstår att fylla, och det kommer att lösas genom att ta in en utländsk förare som likt polske Krystian Pieszczek blir utlandsreserv.

Lagledaren Patrik Hag får avsluta. Han blickade ut över sitt manskap och sade så här:

– När jag åkte hem från Vetlanda i matchen där det blev klart att vi skulle åka ur Elitserien, så var det exakt den här truppen som jag såg framför mig. Det ska bli en otroligt inspirerande säsong, säger Hag.

 

Källa: Västerviks Tidningen