Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 31 juli 2014

Publiksiffran en besvikelse

 

Publiksiffran och att publik­insläppet inte fungerade. Det var besvikelsen hos Västervik Speedway dagen efter semifinalen i lag-VM.

Den officiella publiksiffran var 3 059 personer, men känslan var att det var flera personer på plats på Stena Arena i tisdags.

– Det var den siffran som arrangören BSI gav oss, men min känsla var att det var runt 3 500 åskådare på plats, säger Rune Nilsson i Västervik Speedway.

– Rent spontant hade jag hoppats på en bättre publiksiffra och med tanke på allt jobb vi hade lagt ner så var det lite klen utdelning. Semi­finalen i Kings Lynn lockade klart mycket mera publik.

Irritationen var stor hos många av besökarna som blev stående i biljettkön väldigt länge och som gjorde att många av dem missade de inledande heaten. Eftersom inte speciellt många biljetter var sålda i förväg så blev köerna längre än vad de som var ansvariga för biljettförsäljningen hade tänkt sig.

Biljettforum som var ansvarig för biljettförsäljningen hade meddelat att det räckte med två kassor. De hänvisade till att det hade räckt vid Målillas VM-del­tävling som lockade mer än 10 000 åskådare.

– Den stora skillnaden mellan oss och Målilla var att i Målilla hade de flesta köpt biljetterna i förväg. Kritiken är befogad och jag har full förståelse för irritationen som uppstod. Vi fick ta dit vakter för att lugna folk. Det var helt klart en missbedömning från biljettforums sida, säger Rune.

Hur gick arrangemanget ekonomiskt?

– Vi har inget resultat klart förrän i nästa vecka någon gång. Vi hade dock en hyfsad försäljning.

Kan du tänka dig arrangera ett liknande evenemang igen?

– Jag kommer inte att ansöka om att få bli arrangör. Det är en annan skillnad om FIM eller Svemo vill att vi ska arrangera. Det har varit en oerhörd erfarenhet för mig, men samtidigt har det varit jobbigt att driva detta projekt i stort sett ensam, svarar Nilsson.

När arrangören av lag-VM, BSI, lämnade Västervik sent på tisdagskvällen så var det med fullbelåtenhet över hur genomförandet av tävlingen har skett.

 

Källa: Västerviks Tidningen