Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 29 juli 2014

Peter och Hans redo för lag-VM

 

Till vardags är Peter Ljung och Hans Andersen lagkompisarna med varandra. I kväll är de motståndare när den andra semifinalen i lag-VM ska avgöras på Stena Arena.

Peter och Hans får alltså chansen att köra på sin ordinarie hemmabana i Sverige och det ser båda som en fördel.

– Jag har lite koll på vilka inställningar som brukar gälla, men sedan tror jag också att banan kommer lite annorlunda jämfört med när det är hemmamatch för Västervik, säger Hans Andersen.

– Vissa saker kommer man säkert ha en fördel av. Man blir lite smidigare på cykeln när man vet vilka spår som gäller, menar Peter Ljung.

Lagkompisarna i Västervik Speedway tycker bara det är kul att få representera sitt land och båda har varit med vid ett flertal tillfällen. Båda har också blivit världsmästare i lag, Peter 2004 och Hans 2010.

Peter var med i det svenska laget som misslyckades kapitalt förra året när man bara tog 18 poäng och kom klart sist i ena semifinalen.

– Vi har definitivt klart bättre lag den här gången. Vi var otroligt skadedrabbade förra året och fick ta det som i princip fanns kvar, säger Peter.

Senaste gången Hans var med i lag-VM var 2010 när Danmark senast blev världsmästare.

– Jag har inte tackat nej till lag-VM, men det känns skönt att vara tillbaka, säger Hans, som är kapten i kvällens lag.

Med största sannolikhet kommer kampen stå mellan Danmark och Sverige vilket av länderna som kommer att gå direkt till lördagens final i polska Bydgoszcz. Tvåan och trean får köra Race off tillsammans med USA och Australien på torsdag om en finalplats.

– Jag tycker vi har det bättre laget på pappret och Sverige kommer bli den tuffast motståndaren. Man får dock inte underskatta någon motståndare, säger Hans.

– På pappret är det mellan oss och Danmark det ska stå, men Lettland har inget dåligt lag. Det gäller att undvika de låga poängen så att man inte kommer efter, menar Peter.

Nu återstår att se vem av Peter och Hans som kan dra störst fördel av att de får på hemmabana i kväll.

 

Lagen i semifinalen:

Sverige: 1) Tomas H Jonasson, 2) Oliver Berntzon, 3) Peter Ljung, 4) Andreas Jonsson.

Tjeckien: 1) Vaclav Milik, 2) Josef Franc, 3) Ales Dryml, 4) Eduard Krcmar.

Danmark: 1) Hans Andersen, 2) Bjarne Pedersen, 3) Peter Kildemand, 4) Mads Korneliussen.

Lettland: 1) Maksims Bogdanovs, 2) Kasts Puodzuks, 3) Andzejs Lebedev, 4) Jevgenijs Kostigovs.

Polen (direktkvalificerat för final), preliminärt lag: 1) Jaroslaw Hampel, 2) Krzysztof Kasprzak, 3) Janusz Kolodziej, 4) Piotr Protasiewicz. Även rutinerade Bydgoszcz-specialisten Tomasz Gollob finns med i bilden. (TT)

 

Källa: Västerviks Tidningen