Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 12 mars 2014

Lindgren om den kommande säsongen

 

Om ungefär två månader går tejpen upp i Elitserien.

VT-Sporten ringde upp Västervik Speedways Ludvig Lindgren och tog pulsen på en förväntansfull 23-åring.

På Ludvig Lindgrens svenska mobilnummer kommer man direkt till hans telefonsvar. Misstankarna färdas snabbt till att han befinner sig i England. Det gör han också – och har så gjort sedan nyår.

– Det är skönt här. Jag kan fokusera helt och hållet på speedwayen och träningen, och slipper störningsmoment, säger Lindgren.

 

Vad är det för störningsmoment?

– Inga större grejer, men exempelvis polare som ringer och vill gå ut och ta en öl.

Några stora mängder öl har det absolut inte blivit för Ludvig Lindgren under tiden i Newcastle där han bor. Han har sina träningsrutiner som har följts noggrant och utökats jämfört med i fjol.

– Vanligtvis brukar jag cykla eller springa det första jag gör på dagen. Sedan på eftermiddagen, när sonen till familjen jag bor hos kommer hem, brukar vi åka till gymmet och köra lite styrketräning. Förutom detta så spelar jag ishockey två gånger i veckan också, berättar Ludvig och lägger till:

– Jag är ganska bra på att träna rätt. Jag lyfter inga tunga vikter, jag vill inte ha några bodybuilding-muskler. Jag har gått ner ett par kilo och känner mig starkare än någonsin.

Inför förra säsongen gick Lindgren lite in med inställningen att det var en sista satsning för honom för att se om han kunde komma vidare med karriären. Satsningen gav effekt, Ludvig tog ett tydligt kliv i rätt riktning, även om inte poängen rullade in i samma takt på slutet.

– Det var i juli, då var jag bara tävlingsledig fyra dagar på hela månaden. Sånt sliter, man blir nästan som i trans. Och kosten är inte den bästa. Det blir i stort sett bara McDonalds och korvar och skit från mackar. Egentligen borde man äta bättre, men sent på natten vill man inte åka omkring och leta efter matställen. Det går inte att hålla hundra procent fokus i varje match om det är så där.

– Efter det höll jag inte samma höga nivå vilket var tråkigt, även om jag inte kunde räkna med att det skulle gå lika bra hela året.

Just det där ligger till grund för Ludvigs beslut att avstå körning i engelska högstaligan, Elite League. I stället kommer han 2014 att återfinnas i Elitserien med Västervik, Allsvenskan med Örnarna och Premier League (engelska andraligan) med Newcastle.

– Det känns som ett perfekt upplägg för mig. Att slippa måndagsmatcherna mot Wolverhampton i Elite League kommer att betyda mycket, jag kommer att vara utvilad till matcherna med Västervik på tisdagen, säger Lindgren.

17 mars kommer Ludvig Lindgren att köra sina första varv på cykeln när Newcastle Diamonds har träning och pressträff. Därefter följer ytterligare några dagars träning innan serien drar igång en vecka senare.

– Jag är riktigt sugen på speedway just nu. Känslan är mycket mer positiv än inför förra säsongen.

 

Vad tänker du kring Västerviks lagbygge?

– Det är byggt på ett smart sätt. Klubben har tagit in förare de tror jag lyfta sig och gjort sig av med förare de inte tror kan göra det. Vi kanske inte har någon given världsstjärna, men om de får Krzysztof Kasprzak att trivas så kan han bli en bra topp. Tillsammans med Peter Ljung kan de avgöra matcher i heat 15 mot vilket lag som helst. Det blir även intressant att se hur Troy Batchelor hanterar att han ska köra i GP också. Det kommer bli tuffare för honom, men jag hoppas att han fortsätter köra lika bra för Västervik. Det blir nog som förra året att ingen tror på Västervik. Jag tror att vi kommer chocka många lag i år igen.

 

Fakta

Ludvig Lindgren om...

...fritiden i Newcastle: – Det är en bra stad, jag trivs här. Varannan söndag går jag och tittar på deras hockeylag. De spelar väl i något som kan jämföras med svenska division II eller III. Det är inte världens bästa hockey, men det är mycket hjärta och slagsmål.

...målsättningar 2014: – Först och främst att göra bra resultat i Elitserien och känna mig viktig för laget. Att få ta steget till väst 2 eller 4 vore roligt. Förutom det så siktar jag på att köra till mig ett wild card i någon av Sveriges GP-deltävlingar. Jag var på Friends Arena och såg GP:t där, när jag såg Kim Nilsson köra som wild card tänkte jag att jag också kan klara det.

...vilka som vinner SM-guld: – Vetlanda är storfavorit med deras lag. De ska bara vinna och har allt att förlora. Skillnaden mellan Vetlandas och Västerviks lönekostnader lär vara väldigt stor.

...vem som vinner VM-guld: – Darcy Ward om han håller sig skadefri. I mina ögon är han världens bäste förare.

...att Sebastian Aldén slutade och Mathias Thörnblom ersatte: – Tråkigt att Aldén lade av, men bra att Västervik fick in en så pass bra ersättare. Givetvis vill jag köra varje match, men konkurrens är alltid positivt

 

Ludvig Lindgren tog ett steg uppåt 2013, och siktar på ytterligare steg i rätt riktning 2014.
Foto: Anders Steiner

 

Källa: Västerviks Tidningen