Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 12 augusti 2014

Framtiden oklar för Patrik Hag

 

Att Västervik kommer sist i elitserien vet vi. Hur det blir med lagledarduon Patrik Hag och Anders Kling nästa år återstår dock att se.

Patrik Hag och Anders Kling kom in som ersättare till Mikael Messing inför förra säsongen. Det blev en fin start då Västervik slutade på en överraskande fjärdeplats i tabellen för att sedan åka ut mot kommande finalisten Vetlanda i kvartsfinalen.

I år har det som bekant gått tyngre. Västervik lär åka i allsvenskan 2015 och Hag och Kling har bara fått med sig segern i en av tolv matcher hittills.

Patrik Hag har inte funderat i någon större utsträckning över sin framtid i klubben.

– Det har varit så mycket annat den här säsongen, så jag har inte hunnit tänka så mycket framåt, säger Hag.

– Jag har inte hört något från Västervik om hur de resonerar inför nästa år heller. De ska ha ett styrelsemöte i kväll (läs: i går kväll), efter det får vi se när jag vet hur deras tankar går inför fortsättningen.

Du är öppen för att stanna som lagledare även i allsvenskan?

– Man vill helst inte lämna en klubb som man har haft ner i allsvenskan, sånt känns inte bra. Samtidigt finns några saker jag måste fundera över.

Som vad?

– Jag har en son som har fått stå mycket åt sidan den här sommaren när speedwayen har tagit så mycket tid och kraft. Även om det bara är match en gång i veckan, så har jag väldigt svårt att släppa speedwayen eftersom det har gått så dåligt, jag är en sån person. Sedan beror mycket på hur Västerviks målsättning blir nästa säsong.

En målsättning som Patrik Hag med resten av årets serie är att bärga en seger till. I kväll finns chansen, borta mot Vargarna. Det var mot just Vargarna som Västervik knep sin hittills enda triumf.

– Alla i laget vill vinna och vi har en skyldighet gentemot de andra lagen att stå upp och försöka, säger Hag.

Jämfört med förra matchen så utgår Tomasz Jedrzejak till förmån för landsmannen Przemyslaw Pawlicki. Jedrzejak – som inte trivs på den lilla banan i Norrköping – bad själv om att få stå över.

21-årige Tobiasz Musielak gör en intressant debut på Kråkvilan i väst nummer fem.

– Ett bra tillfälle att ge Tobiasz rutin. Han har nästan låtit lite förskräckt när vi berättat om banan, men jag tror han kan klara det bra, han har en sådan körstil, säger Hag som har sin bild klar över hur Västervik ska göra med Musielak :

– Om han inte får något kontrakt i elitserien, så vore han perfekt för Västervik att ha som utländsk förare i allsvenskan. Jag tror inte han är svår för att köra i allsvenskan. Tobiasz skulle inte tappa många poäng där.

 

Inför Vargarna–Västervik

Vargarna: 1) Jason Doyle 2) Peter Kildemand R/R 3) Adrian Miedzinski 4) Pontus Aspgren 5) Martin Vaculik 6) Billy Forsberg 7) Ricky Kling.

Västervik: 1) Przemyslaw Pawlicki 2) Krzysztof Kasprzak 3) Peter Ljung 4) Hans Andersen 5) Tobiasz Musielak 6) Mathias Thörnblom 7) Ludvig Lindgren.

Senaste mötet: 48–42 till Västervik.

Övriga matcher: Dackarna–Vetlanda, Rospiggarna–Piraterna, Indianerna–Smederna.

Vädret: 14 grader, molnigt, liten risk för regn mellan 19:00 och 21:00, enligt SMHI

 

Källa: Västerviks Tidningen