Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 7 augusti 2014

Blir tufft att få friplats

 

Västervik Speedways enda livlina är att den allsvenska vinnaren tackar nej till att gå upp. Att det ska ske verkar inte troligt.

2011 skulle Västervik ha åkt ur elitserien efter att de förlorat mot Dackarna i play out. Den allsvenska segraren Rospiggarna tackade dock nej, och Västervik fick fortsätta köra i landets högsta serie.

I tisdags blev det klart att Västervik åker ur finrummet – om nu inte historien upprepar sig igen. VT-Sporten ringde runt till fem av sju allsvenska lag – de som är aktuella för att gå upp – och hörde hur de ser på ett eventuellt avancemang. Så här lät det:

Örnarna, Johan Cord, ordförande:

– Vi vill uppåt och tillbaka till elitserien. Frågan är dock om vi har muskler för att ta steget redan nästa år. Om vi nu skulle vinna den allsvenska finalen, får vi ta ett beslut efter det.

Griparna, Percy Lundqvist, ordförande:

– Nej, det kommer vi inte att göra. Vi är inte redo för det och har som målsättning den här säsongen att vinna allsvenskan, men inte mer. För vår del kanske det är rimligt att gå upp om tre-fyra år.

Masarna, Jan Ekman, ordförande:

– Inför den här säsongen sa vi att Masarna skulle till elitserien inom tre år. Det vore givetvis roligt att gå upp redan nu, men det gäller att vi är mogna för att ta klivet. Jag är en försiktig general och vill inte skrika alltför högt. Vi ska ha ett styrelsemöte i kväll (läs: i går kväll) där elitserien är en punkt. Jag vet ännu mer efter att det diskuterats.

Lejonen, Jan Josefsson, ordförande:

– Ja, vi sa inför säsongen att vi strävar efter att ta klivet upp. Det gjorde vi klart för förarna och att vi rekryterade Anders Fröjd som lagledare var ett led i det. Sedan vill jag inte svära till hundra procent. Även om vår ekonomi är god nu, så måste vi få ännu mer hjälp från sponsorer om vi ska kunna köra i elitserien.

Gnistorna, Michael Holst, ordförande:

– Säsongen har varit över förväntan för oss, och vi har haft ett möte där vi kom fram till att vi ska börja förbereda oss för elitserien 2015. Som läget är just nu har jag väldigt svårt att se att vi ska tacka nej till avancemang om vi vinner slutspelet. Vi kommer att behöva mer ekonomisk kraft, men Malmö ligger i Öresundsområdet med tre miljoner invånare totalt sett, jag tror vi ska klara av att fixa fler sponsorer.

Allsvenskan avgörs i form av ett slutspel dit de fyra bästa lagen kvalificerar sig. Efter semifinaler och final koras en vinnare. Där vinnaren får möjligheten att avancera till elitserien. Om det laget tackar nej, då går frågan om en elitserieplats till Västervik.

Oavsett om det blir ett nytt förbund eller inte, så kommer elitserien bestå av åtta lag även 2015.

 

Ställningen i Allsvenskan

Gnistorna 14 poäng

Masarna 11

Lejonen 10

Griparna 9

----------------------

Örnarna 8

Hammarby 4

Valsarna 2

 

Källa: Västerviks Tidningen