Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 12 mars 2014

Batchelor hade valt bort Västervik

 

Om Troy Batchelor hade fått beskedet tidigare om att han hade fått en plats i VM-platsen så hade det drabbat Västervik Speedway.

Förra tisdagen fick den 27-årige australiern förfrågan från arrangören BSI om han var intresserad av att ersätta Emil Sajfutdinov, som hade avsagt sig sin plats. Troy tackade ja med en gång.

När Troy gjorde klart med sina klubbar inför säsongen 2014 hade han inte någon plats i VM-serien.

Förutom VM-serien ska Troy köra ligaspeedway i England för Swindon, i Polen för Wroclaw och i Sverige för Västervik Speedway.

– När jag tittar i min kalender ser jag att det är många tävlingar och mer än vad jag egentligen vill ha. Om jag hade vetat att jag hade haft en plats i VM-serien redan förra året, så hade jag inte valt att köra i tre länder. Jag hade bara valt att köra i två länder. Jag har lite att tänka på, men jag kan inte lämna någon av mina klubbar, säger Troy Batchelor till speedwaygp.com

– Jag hade definitivt kört i England och Polen. Det jag funderade på var Sverige, men jag har skrev ett nytt kontrakt så det är inte så mycket jag kan göra som det är nu.

Batchelor kommer att köra runt 100 tävlingar från mars till oktober och det kommer bli tufft med alla tidiga morgonar samt flygningar. Troy förklarar att hans tävlande i VM-serien inte ska påverka hans insatser för klubbarna negativt.

Västerviks lagledare Patrik Hag kommenterar situationen så här:

– Jag kan tycka att det är lite märkligt att han går ut med detta i media efteråt. Troy visste innan han tackade ja till en VM-plats vilka åtagandet han hade i seriespeedwayen, det måste han acceptera, säger Patrik Hag.

 

Källa: Västerviks Tidningen