Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 1 april 2005

Inget allvarligt med Gollob

 

Tomasz är mörbultad efter att blivit påkörd, men han kommer att köra i den polska ligapremiären.

Det är inte bara Matej Ferjan av Västerviks Speedways förare som har kört omkull i början säsongen.
Storstjärnan Tomasz Gollob blev påkörd i samband med en träningsmatch i Polen.
Efter att ha inlett matchen med tre heatsegrar blev Tomas påkörd av ryssen Roman Povazhny. Det såg ut att vara en otäck olycka, men lyckligtvis kunde Tomasz resa sig och ta sig av banan för egen maskin.
- Jag har pratat med Gollobs manager Tomasz Gaszynski och enligt honom är Tomasz mest mörbultad. Det ska inte vara några problem alls för Tomasz att köra på söndag när det är ligapremiär i Polen, säger Västervik Speedways lagledare Patrik Olsson.
Det har surrat massa olika rykten både på svenska och polska hemsidor om hur allvarligt skadad Tomasz är, men det här var alltså lugnande besked för alla Västerviks supportrar.
Däremot blev ingen match för Tomasz i onsdags när Tarnow genrepade inför premiären genom att vinna mot Czestochowa med 45-44. Jacek Gollob tog tio poäng, fyra heat, för Tarnow. Poängbäst i Czestochowa var Slawomir Drabik med 11+1, fem heat, och Sebastian Ulamek med elva poäng på fem heat.
Tomasz Chzranowski tog 11+1 poäng, fem heat, när Gdansk vann mot Gorzow med 67-23.

En riktigt lyckad match hade Niels-Kristian Iversen när Oxford vann mot Arena Essex med 49-41 Elite League. På fem heat tog Niels-Kristian 15 poäng, fem heatsegrar och ett stopp.
En andra plats blev det för Bjarne Pedersen i Magnus Zetterströms Testimonial som avgjordes i onsdags kväll i engelska Poole. I grundtävlingen tog Bjarne tio poäng. Matej Ferjan fick ihop åtta poäng, men det räckte inte för att få köra semifinalen.
Tävlingen vanns av Ryan Sullivan före Bjarne. Trea blev Leigh Adams och fyra blev Antonio Lindbäck.

 

Källa: Västerviks Tidningen