Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 13 oktober 2001

Antonin Svab kör för Västervik

Den 27-årige tjecken är en seriös kille som alltid vill göra sitt bästa

 

27-årige Antonin Svab från Tjeckien kommer att köra för Västervik Speedway nästa säsong. De två senaste säsongerna har han representerat Bysarna. Under första året körde Gotlandslaget i allsvenskan och då farmades han av Indianerna i elitserien. Årets säsong fick Antonin Svab delvis förstörd på grund av skada.

 - Vi är mycket glada över att vi kunde knyta upp Svab, det är många klubbar som varit ute efter honom, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

 - Det är en seriös kille . Dessutom har han bra material och fina starter. Vi har varit i kontakt med både Tomasz Gollob och Todd Wiltshire, båda tycker att det här är en bra lösning, fortsätter Morgan Andersson.

Västervik ser inte Antonin Svab som en direkt ersättare till Nicki Pedersen som skrivit på för Smederna.

 - Vi vet inte vem som blir nummer tre i laget. På det här sättet får vi en breddare trupp som kan slåss om platserna tre till fem. Att skaffa en ersättare till Nicki Pedersen med en månads varsel är näst intill hopplöst, säger Morgan Andersson.

Antonin Svab går in i elitserien nästa säsong med ett snitt på 6.84 utan bonuspoäng och med 7.37 med bonus. Något som Morgan Andersson tycker är perfekt för Västerviks del.

Svab kör för Eastbourne i engelska ligan dit han är utfarmad från Ipswich. Han har också kört i polska ligan.

I och med att Antonin Svab har skrivit på börjar Västervik Speedways trupp bli klar. Robert Johansson har skrivit på för ytterligare en säsong. Steve Johnston ritar nog på ett kontrakt i helgen och Jacek Gollob, som bara körde en match den här säsongen, är också aktuell. Klara sedan tidigare är Tomasz Gollob, Todd Wiltshire, Craig Boyce, Sean Wilson, David Ruud (från farmarlaget Lejonen), Matej Ferjan, Jörgen Hultgren, Jörgen Johansson, Patrik Olsson, Hampus Gustavsson och Anders Ljung.

 - Vi har en bred och fin trupp, avslutar en nöjd Morgan Andersson.

 

 

Förhoppningsvis blir Antonin Svab lika överlägsen i Västervik så att han måste vända sig om titta efter motståndarna. Foto: Kalle Melander

 

Källa: Västerviks Tidningen