Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 26 maj 2000

Uttagningen Anders inte hade räknat med

 

Uttagningen av Anders Ljung inför Västervik Speedways match mot Valsarna på tisdag förvånade många, inklusive Anders själv som inte hade räknat att säsongsdebuten skulle ske så tidigt i A-laget.

VT-sporten fick tag i Anders före lagledning i Västervik Speedway. Därför blev han något överraskad när han fick reda på att han ska köra på tisdag.

 - Låg och sov när du ringde. Blev därför något paff när du berättade att jag ska få köra, säger Anders Ljung. Senare ringde lagledningen och bekräftade uttagningen.

 - Visst hoppades jag på att få köra någon match, men inte att det skulle bli så snart, fortsätter Anders.

 

Lyckad start

Inledningen av säsongen har hittills varit lyckad för Anders. Bättre än vad den brukar vara. Förutom flera B-lagsmatcher har det blivit två matcher i fararlaget Team Viking i div. 1.

 - För att vara så tidigt på säsongen har jag åkt rätt så många matcher och det kan vara en anledning varför det gått bra.

Nu är det ingen debut för 21-årige Anders i elitserien, utan det har blivit 10 matcher och 25 poäng. Förra året blev det fem matcher och åtta poäng.

 

Ladda i lugn och ro

Fram till matchen är det nu laddning samt att se till allt fungerar som gäller. Motorerna har Anders skickat i väg på service. Nu har han sett till att minst en av motorerna är klar till på tisdag.

 - Att köra i div. 1 och elitserien går inte att jämföra. Det är som natt och dag. I elitserien finns inge dåliga förare.

 - Det ska bli kul att få köra på hemmaplan och få visa upp sig. Gäller att inte göra bort sig. En vurpa skulle inte vara roligt. Anders känner ingen press på sig, utan han ska köra sitt race och göra så gott han kan.

 - Räcker jag inte till får man inse att man inte är bättre. Även om Anders inte gjort så många matcher i elitserien är inte de utländska lagkamraterna helt okända. Todd Wiltshire och Craig Boyce känner han sedan tidigare. Steve Johnston och Sean Wilson har Anders lärt känna då han varit deras mekaniker i de tidigare matcherna.

 - Todd och Craig försöker hjälpa till så mycket som de kan. Alla råd är bra råd. Det var meningen att Todd Wiltshire skulle ha hjälpt mig med starter, men hittills har det inte blivit något.

 

Ladda i lugn och ro

Det är väl just starterna som är Anders stora bekymmer. Därför har han fått lära sig att köra om. Även om det kan vara riskabelt. I fjol gjorde Anders comeback på speedwaycykeln efter att gjort uppehåll på ett och halvt år under 1997-98. Bristen på pengar samtidigt som Anders skulle avsluta skolan gjorde han ett uppehåll. Nu har han satsat mer än någonsin.

 - Drömmen är att bli så bra att man får åka i England. Det är bland annat därför man håller på, konstaterar Anders.

 

Med stor tillförsikt ser Anders Ljung fram emot säsongsdebuten i Västervik Speedway.

Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen