Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 5 september 2000

Fyra svenskar mot Örnarna

 

Västervik Speedway åker till kvällens match mot Örnarna i Mariestad med fyra svenskar och tre utlänningar i laget.

 

Så här ser laget ut:

1. Steve Johnston

2. Patrik Olsson

3. Matej Ferjan

4. Robert Johansson

5. Todd Wiltshire

6. Jörgen Hultgren

7. Robert Lönnblom

 

 - Den här gången måste vi ta hänsyn till förarnas snitt, berättar lagledaren Morgan Andersson. Det snitt vi har efter matchen i kväll ska vi nämligen leva med hela nästa säsong. Det är alltså mycket taktik nu när elitserien i speedway går in i allra sista omgången. Efter kvällens matcher återstår bara två kvalmatcher (mellan tvåan och trean) och därefter finalen med Masarna i ena ringhörnan.

 - Hade vi varit med i dom diskussionerna hade vi naturligtvis åkt till Mariestad med det absolut bästa laget. Som det är nu måste vi i första hand tänka på nästa säsong, säger Morgan Andersson. och han tillägger:

 - Örnarna ville inte vinna i Västervik förra veckan. Dom toppade inte laget vid ett enda tillfälle. De ville inte höja snittet inför nästa säsong i division 1.

 

Sean och Nicki vilar

Varken Sean Wilson eller Nicki Pedersen finns med i Västerviks lag i kväll. Dom har förmodligen redan nu ett snitt som passar bra inför nästa säsong. Craig Boyce och Jacek Gollob är också borta ur det lag som krossade Örnarna förra veckan.

Nya utlänningar i laget är Steve Johnston och Matej Ferjan. Kanske vill Morgan Andersson och Jörgen Johansson se dom en sista gång innan nästa års trupp ska spikas. Ferjan ska ju köra GP nästa år och är lite extra intressant. Nya i kvällens lag är också Jörgen Hultgren och Robert Lönnblom. Jörgen har varit skadad en längre tid medan Robert har varit ganska långt från en ordinarie plats hela säsongen. Nu får han visa vad han går för mot lagom "lätt" motstånd. Samtidigt som laget "försvenskas" tjänar naturligtvis Västervik Speedway ett antal tusenlappar på att låta några utlänningar stanna hemma. Pengar som ska investeras i nästa års trupp.

 - Vi jobbar hårt på en toppförare. Går i lås ska vi vara med och slåss om guldet nästa år, lovar Morgan Andersson.

 

Jörgen Hultgren är tillbaka i laget efter sitt armbrott. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen