Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 2 november 1994

Västervik Speedway räknar med att behålla alla

 

Nu måste spurten påbörjas för de klubbar i speedway som vill värva förare. Två veckor har man på sig. Den 15 november är sista dagen för övergångar.

Västervik Speedway räknar med att kunna behålla årets lag. Inklusive Sam Ermolenko. Men utlandsproffsen behöver inte skriva kontrakt i förrän i vår och Sam, som gjort tre säsonger i Västervik, brukar avvakta ganska länge innan han signerar kontraktet.

 - Sam trivs bra hos oss och vill gärna behålla honom. Vi hoppas det ordnar sig, säger Seimour Östervall, ordförande i WMSK:s speedwaysektion.

Västervik räknar med att kunna förstärka med en bra förare. En sådan hade man nyligen på gång, men det sprack.

 - Niklas Klingberg från Örnarna var här och förhandlade. Vi ansåg oss ha en klar chans att få honom, men nu har det spruckit, säger Östervall. Det var synd. Klingberg är ju en av Sveriges mest lovande förare.

 - Nu jobbar vi med en del andra namn, säger Seimour Östervall. Vi vill gärna ha en ung och utvecklingsbar förare.

Ska man ta detta som ett tecken på att Västervik inte har intresse av SM-fyran Anders Kling, Dackarna?

 - Kling är ett av de namn vi har med i diskussionen, säger Seimour Östervall.

Vad säger då Anders Kling i dagsläget? VT-sporten ringde Dackarnas stjärna i går och fick veta att några klubbar visat intresse, men inget är klart. 31-årige Anders är intresserad av att köra i elitserien. Att han har mycket att ge visade insatsen i SM-finalen. Kling var nära att ta bronsmedaljen, men fick ge sig i kamp med Jimmy Nilsen.

 - Jag tänker satsa hårt ett par säsonger till, säger Anders Kling. Västervik hörde av sig strax efter SM-finalen, men sedan har det varit tyst därifrån. Vi får väl se under den närmaste veckan om det händer något.

Anders Kling tillhör de mest rutinerade förarna i dagens svenska speedway. Han har kört sju säsonger i elitserien, därav två för Kaparna där han var med om att vinna serien 1984. Samma år vann Anders Kling par-SM tillsammans med Pierre Brannefors. Några A-landskamper har han också gjort.

Som sagt, den 15 november måste övergångarna vara klara. Det hetaste namnet är givetvis världsmästaren Tony Rickardsson som lär vara aktuell för Rospigggarna där han körde 1993. Däremot är inte Jimmy Nilsen ett så hett namn för Rospiggarna som tidigare framskymtat.

 

Källa: Västerviks Tidningen