Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 29 mars 1994

Bra förberedelser för Västervik Speedway

 

Förra säsongen började ganska trögt för Västervik Speedway, men nu är det meningen att det ska bli en bättre start.

 

Sam Ermolenko, Jörgen Johansson och Patrik Olsson kör i engelska ligan och har redan kommit igång med träningsmatcher. Visserligen har världsmästare Ermolenko ännu inte skrivit på kontaktet med Västervik men inom WMSK räknar man med att det ska ske i god tid före 15 april som är sista dagen. Sam har kört flera matcher i England och är redan i gammal god form. I de två senaste matcherna tog han full pott. Jörgen Johansson fortsätter i Poole medan Patrik Olsson kör för Swindon. Patrik har varit tre veckor i England och hunnit med en hel del träningspass och en match.

 - Jag åkte över till England för att få lite extra träning men hade då ingen tanke på ett proffskontrakt, säger Patrik Olsson. Men så fick jag chansen att visa upp mig för Swindons promotor och han erbjöd ett kontrakt. Jag trodde knappast det var sant. Att få köra som proffs i England har man ju alltid drömt om, men aldrig vågat tro på. I lördags debuterade Patrik i en cupmatch mot Oxford. Och vilken succé det blev. Patrik tog 14 poäng av 15 möjliga. Swindon vann matchen.

 - Nu reser jag tillbaka för att köra första seriematchen på måndag, säger Patrik. Sedan blir det 2-3 seriematcher i England varje vecka. Därtill kommer svenska elitserien, kval i VM, SM m.m. Så det blir en jobbig säsong. Men en sådan här chans måste man absolut ta..

Utlandsreserv i Västervik Speedway blir antagligen Craig Boyce. Han fanns som reserv i fjol men behövde aldrig kallas in eftersom Ermolenko kunde ställa upp i samtliga matcher.

 

Träning i Malmö

Västerviks övriga förare åker till Malmö för träning nu på fredag och lördag, eventuellt även söndag. Där ska även Örnarna och Filbyterna träna och det blir också någon form av tävling. Från Västerviks Speedway deltar Joakim Karlsson, Christer Jonsson, Robert Johansson, Jörgen Hultgren, Nicklas Blom och Martin Svensson. Christer Jonsson, som gör en intressant comeback, har köpt en ny cykel och satsar hårt. Christer är känd som en duktig tävlingsmänniska, så han blir säkert en förstärkning för Västervik. Tidigare har han som bekant kört för Dackarna och har rutin från flera år i elitserien. Joakim Karlsson kör kval i junior-VM de 23 april i Eskilstuna. Jocke har varit med länge i leken men är alltså fortfarande junior, nu sista året. Den 24 april är det tävlingsdags på Ljungheden. Då avgörs Christer Karlssons minnestävling och WMSK hoppas att det blir ett starkt startfält. Start i elitserien blir det för Västervik den 3 maj. Första hemmamatchen går 10 maj då Getingarna gästar Ljungheden.

 

Patrik Olsson tv, gjorde succé när han fick chansen i engelska ligalaget Swindon. Här är Patrik i samspråk med klubbkompisen Jörgen Johansson på Ljungheden förra säsongen. Jörgen kör också i engelska ligan. Foto: Roger Karlsson.

 

Källa: Västerviks Tidningen