Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 23 april 1992

Bästa juniorerna möts i VM-kval

 

I fjol blev Jörgen Hultgren, Skepparna, svensk juniormästare i speedway. Han vann finalen på Ljungheden.

Nu på lördag får Jörgen åter möta alla sina svåraste konkurrenter inom svensk juniorspeedway. Nu gäller det kval i junior-VM på Ljungheden.

Tvåa i fjolårets junior-SM var Stefan Andersson, Dackarna. Han besegrades av Hultgren i det omkörningsheat som avgjorde guld- och silverstriden.

Därefter följde Mikael Karlsson, Örnarna, på tredje plats och Joakim Karlsson, Skepparna, på fjärde. Femma var Robert Johansson, Smederna, som kör för Skepparna i år. Sexa var Stefan Ekberg, ifjol i Skepparna men nu i Filbyterna.

Alla dessa sex ställer upp i lördagens VM-kval i Västervik. Räkna med fina fighter!

Sju man går vidare i VM och de här sex bör alla ha chansen. Vi ska också räkna med Niklas Klingberg, Örnarna, som nyligen körde mycket bra i U-landslaget mot Polen. Andra starka namn: Niklas Johansson, Bysarna, Richard Röseby, Vargarna ooch Tomas Olsson, Örnarna.

Joakim Karlsson gick till final i junior-VM förra året och siktar naturligtvis lika högt i år. Det gör säkert även Jörgen Hultgren.

Nu gäller det till en början att Skepparnas ungdomar har det rätta flytet inför hemmapubliken på lördag. Säkert får vi notera en riktigt fin publiksiffra direkt när säsongen kör igång.

Går både Jörgen Hultgren och Joakim Karlsson vidare i junior-VM? Chanserna bör vara goda. Foto: Roger Karlsson.

 

Källa: Västerviks Tidningen