500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Griparna 33 - Skepparna 45

 

Datum: Tisdagen den 12 juni 1990
Serie: Division 1
Bana: Svanstabanan, Nyköping
Publik:

 

 

Onsdagen den 13 juni 1990

Skepparna på väg mot elitserien

 

Nu är Skepparna på god väg mot elitserien i speedway. Det vågar man ganska bestämt säga efter gårdagens match mot Griparna i Nyköping där Skepparna visade sin klass genom att vinna med 45-33.

Skepparnas lagledare Tommy Gustavsson hade stor respekt för Griparna och trodde på en hård match. Det visade sig också att Nyköpings-laget bjöd bra motstånd ganska läge. Mot slutet ryckte dock Skepparna ifrån och tog en klar seger.

 - Det här var verkligen viktigt för oss, sade Tommy Gustavsson. Nu har vi en jättechans i div. I. Visserligen blir det svårt mot Vargarna borta på tisdag i nästa vecka, men jag tror Griparna är ett bättre lag än Vargarna så det ska kunna gå vägen även nästa gång.

Det började illa för Skepparna när Joakim Karlsson i klar ledning i första heatet fick stopp. Joakims första poängförlust i serien. Detta betydde att Griparna inledde matchen med 5-1. Sedan hade hemmalaget ledningen ganska länge och bland annat stod det 21-15 till Griparna inför sjunde heatet.

Då toppade Tommy Gustavsson laget och satte in Jörgen Johansson tillsammans med Joakim Karlsson. Skepparna vann heatet med 5-1 reducerade till 20-22. I åttonde heatet vann Skepparna med 4-2 genom Jörgen Johansson och Mikael Olsson och kvitterade till 24-24.

Efter pausen kom Per Sörensen och Jörgen Johansson ut och vann säkert med 5-1. Det var matchens vändning. Nu ledde Skepparna med 29-25 och var på väg mot segern. I heat tio gjorde Mikael Olsson en verklig kämpainsats och slog Griparnas bäste förare finländaren Vesa Ylinen. I heat elva var det Griparnas tur att toppa laget och sätta in Ylinen, men denne vurpade i sitt försök att få kontakt med Joakim Karlsson och det Skepparna som vann heatet med 5-1. Därmed var matchen avgjord definitivt. Joakim Karlsson fick som sagt ett stopp i sitt första heat men tog i övrigt full poäng. Han har förutom detta stoppa inte tappat en enda poäng hittills i serien. Mycket bra körde också Jörgen Johansson som visserligen började med ett dåligt heat med sedan visade han sin klass och hade stor andel i segern. Jörgen vann tre av sina heat. I övrigt gjorde Skepparna ungefär vad man kan begära även om Per Sörensen kanske var något sämre än väntat denna gång.

 

Par-SM?

Till slut kan sägas att om Skepparna leder serien efter halva säsongen - det förefaller mycket troligt - så får laget vara med i par-SM som går i Kumla 8 augusti. Det skulle vara intressant att se Joakim Karlsson och Jörgen Johansson i detta mästerskap.

 

Jörgen Johansson gjorde en fin insats i går kväll när Skepparna vann mot Griparna i Nyköping. Foto: Roger Karlsson

 

Källa: Västerviks Tidningen

 

 

Griparna

P

H

Vesa Ylinen

12

(6 heat)

Skepparna

P

H

Jörgen Johansson

13+2

(6 heat)

Joakim Karlsson

10+2

(5 heat)

Per Sörensen

8+1

(5 heat)

Stefan Ekberg

6+1

(5 heat)

Jörgen Hultgren

4+1

(3 heat)

Mikael Olsson

4

(3 heat)