Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 16 juni 1972

Speedway på söndag i Västervik

Mycket kan hända i den serien

 

Mycket överraskande tog Skepparnas lag hem segern vid tävlingarna i reservlagsserien i Målilla nyligen. Tävlingen var mycket spännande och en del av tjusningen med just reservlagserien är att det är så gott som omöjligt att tippa utgången. Nu på söndag kör hemmalaget Skepparna som leder serien mot Filbyterna, Njudungarna och Bysarna.

I västervikslaget kör Sölve Johansson, Göran Lind, Stellan Johansson, Kennet Gustavsson och Anders Sabel. Det finns dock ett stort men i sammanhanget, de här tävlingarna är omöjliga att finansiera, man räknar kallt med förluster på 3000 kr per tävling, situationen är densamma för alla lagen.

Det ekonomiska är den minst tilltalande sidan av den här verksamheten. Publiken är ganska bortskämd och ägnar inte reservlagsserien något större intresse. Det är synd, tycker man inom Westerviks motorsportklubb, tävlingarna är trevliga och i stort sett vad som helst kan hända när det gäller utgången av matcherna i serien.

Västerviks Skepparna vann ju nyligen i Målilla och tog hand om serieledningen i en av de mest spännande seriematcher som körts i Målilla, en poäng hade Skepparna tillgodo på tvåan i den tävlingen, segern säkrades först i sista heatet.

Det är så det brukar vara i reservlagsserien, spänning från första till sista heatet, och en del goda förare finns det faktiskt även i reservlagen.

Det ekonomiska utbytet av de här tävlingarna är dock den stora stötestenen, man får in mellan 500 och tusen kr, och tävlingarna kostar dryga 3000 att arrangera. Man har bara att se fram emot en mer eller mindre garanterad förlust på ett par tusen kronor, säger Börje Edström i Westerviks motorsportklubb.

Tävlingarna måste köras, och enda möjligheten att få en bättre ekonomiska situation till stånd är att försöka locka mera folk till tävlingarna, man vill försöka hålla lågprislinjen och inte försöka få in mera pengar genom at höja inträdespriset, en femma för vuxna och tre kronor för barn anser man vara tillräckligt.

På söndag går tävlingarna, och i Skepparnas lag får väl de största förhoppningarna knytas till Sölve Johansson som kanske är litet ojämn men som verkligen har visat lejonklon vid några tillfällen.. Skepparna  känner att serieledningen förpliktar, och skulle naturligtvis vilja mönstra ett ännu starkare lag, det går nu inte eftersom A-laget kör i tvåan redan på måndag i Linköping. Där vill man givetvis också ha poäng.