Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 16 april 2014

Hag: "Vi ska vara minst lika bra som förra året"

 

Inga tror att Västervik Speedway ska nå final. Inga tror heller att de ska åka ur. – Det är rimligt, säger lagledaren Patrik Hag.

Som sig bör samlades alla elitserieklubbars lagledare för en pressträff inför säsongen, och precis som i fjol skedde träffen på Friends Arena.

Västervik Speedway var alltså representerat av Patrik Hag som klev upp på scenen och betonade att lagbygget är starkare i år än förra året.

– Det tycker jag absolut. Nu har vi Krzysztof Kasprzak i laget och han har inlett säsongen väldigt lovande. Kasprzak kommer att bli väldigt viktig för oss i heat 14 och 15, säger Hag och lägger till:

– Kasprzak har ringt mig flera gånger och berättat att det känns bra och att han verkligen är sugen på att visa vad han kan i Sverige, där det tidigare har gått lite knackigt för honom. Jag tror mycket på Kasprzak den här säsongen. Tillsammans med Batchelor och Ljung är det tre bra toppar.

I Västerviks trupp har Chris Harris, Tomasz Jedrzejak, Tobiasz Musielak och Daniel Davidsson försvunnit. In har nämnde Kasprzak, Rune Holta, Dave Watt och Mathias Thörnblom kommit.

– Harris har stått och stampat länge på samma ställe nu, det var bäst både för honom och Västervik att gå skilda vägar. Jedrzejak var för ojämn, och på bortaplan var han ofta under all kritik. Musielak körde så lite förra året, men hann köra till sig ett ganska högt snitt som jag tror han skulle få svårt att hålla, säger Hag och säger så här om nytillskotten:

– Holta är inte den yngsta föraren, men har fortfarande potential när han får till det. I Watt får vi en rutinerad förare som är bra att ha i ett lag. Thörnblom tog vi in när Sebastian Aldén lämnade i elfte timmen. Thörnblom var det enda som fanns kvar, men han känns som en bra ersättare.

Hur är Västervik Speedways målsättning i år?

– Minst lika bra som förra året, det vill säga att komma fyra eller bättre i grundserien. Väl i slutspelet får vi ta ny fart igen. Förhoppningsvis undviker vi det som skedde i fjol då vi började bli slitna i juli och var helt slutkörda mot Vetlanda i kvarten.

Patrik Hag går in på sitt andra år som lagledare för Västervik, detta ihop med Anders Kling som är assisterande.

– Jag känner mig lugnare nu än förra året. Nu vet jag hur allt funkar och behöver inte lägga ner onödig energi på vissa saker, säger Patrik som tror att Ludvig Lindgren blir en positiv överraskning och att Vetlanda vinner SM-guld:

– Med det laget Vetlanda har, så har jag svårt att se att de inte ska ta hem det här.

 

Lagledarenkät

Vilken förare i Elitserien får sitt stora genombrott: Jacob Thorsell, Vetlanda, fyra röster, Mikkel B Jensen, Dackarna, Kim Nilsson, Rospiggarna, Linus Sundström, Piraterna, en röst var.

 

Vem är Elitserien största profil: Darcy Ward, Piraterna, fyra röster, Nicki Pedersen, Vargarna, tre röster, Andreas Jonsson, en röst.

 

Vilken förare är viktigaste för sitt lag: Greg Hancock, Piraterna, fem röster, Andreas Jonsson, Rospiggarna, GrigoryLaguta, Smederna, Peter Ljung, Västervik, en röst var.

 

Vilken förare är Elitserien bästa starter: Nicki Pedersen, Dackarna, fyra röster, Greg Hancock, Piraterna, två röster, Patryk Dudek, Dackarna, Jaroslaw Hampel, Vetlanda, en röst var.

 

Vem är Elitseriens mest tekniska förare: DarcyWard, Piraterna, sex röster, GrigoryLaguta, Smederna, Tai Woffinden, Vetlanda, en röst var.

 

Vem vinner Elitseriens poängliga: Jaroslaw Hampel, Vetlanda, tre röster, Nicki Pedersen, Dackarna, två röster, Niels-Kristian Iversen, Indianerna, Andreas Jonsson, Rospiggarna, GrigoryLaguta, Smederna, en röst var.

 

Vilken är Elitseriens bästa anläggning: Målilla, sex röster, Eskilstuna, Vetlanda, en röst var.

 

Vilka två lag missar Race off: Smederna, sex röster, Rospiggarna, fem röster, Vargarna, tre röster.

 

Vilket lag vinner SM-guld: Vetlanda, sex röster, Indianerna, två röster.

 

Källa: Västerviks Tidningen