Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 13 augusti 2014

Västervik siktar på slagkraftigt lag

 

Västervik Speedway hade i måndags kväll ett styrelsemöte. Där kom de fram till att sikta in sig på att ta sig tillbaka till elitserien direkt.

Det är förvisso inte helt spikat att Västervik åker ur, men allt talar för det, och Seimour betonar återigen att klubben jobbar utifrån att det blir allsvenskan 2015.

– Vi siktar på att få ihop ett hyfsat lag, sedan får vi se vilka som kommer hit. Det vore kul att ha flera förare från vårt närområde på tio mil. Det är positivt för oss att man som allsvenskt lag får ha tre gästförare, säger Seimour Östervall.

– Vi lär även krydda med åtminstone en utländsk förare. Och vår egne produkt Oskar Karlsson ska få chansen.

En nyckel för att Västervik ska få ihop ett bra lag nästa år är att de får behålla merparten av sponsorerna.

– Att köra i elitserien nästa år och få ihop ett starkt lag hade blivit tufft för oss. En riktigt bra förare kostar totalt en miljon, och de pengarna har vi inte. Vi tappade 7 000 åskådare totalt i år, sånt märks av. Men klart att vi i styrelsen vill tillbaka direkt, derbymatcherna mot Dackarna och Vetlanda kommer vi att sakna, säger Seimour.

Hur ser du på Patrik Hag och Anders Klings framtid, blir det en fortsättning för dem i klubben?

– Jag vill inte säga hur vi tänker här, jag vill prata med dem personligen innan. Men först och främst ska vi låta Patrik och Anders fokusera på att avsluta säsongen på bästa sätt.

Ett visst hopp om att få fortsätta i elitserien har tänts för Västervik då det inte är säkert att Vargarna kommer att ta sin plats där. Vargarnas ekonomi är inte den bästa och vice ordföranden Torsten Sahlin har fordringar på klubben i form av 1,2 miljoner kronor.

– Styrelsen får ta beslut om hur det blir när det ekonomiska utfallet är klart. Vart det lutar kan jag inte gissa nu, säger Sahlin till NT.

 

Källa: Västerviks Tidningen