Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 9 oktober 2014

Jacob Thorssell på Västerviks Speedways radar

 

Jacob Thorssell är en av svensk speedways största talanger och gjorde succé när Vetlanda slog Indianerna i SM-finalen. Nästa år kan han återfinnas i Västervik Speedway.

Lagledaren Patrik Hag och ordföranden Seimour Östervall deklarerade tidigt att ett lag bestående av förare från så nära håll som möjligt var målsättningen. Hittills har de infriat detta då Peter Ljung, Jonas Davidsson, Robin Aspegren och Ricky Kling kritat på.

Hur de återstående platserna i truppen kommer att fördelas är det många som väntar spänt på. Ett namn som har florerat som ett hett alternativ är 21-årige Jacob Thorssell, som bor i Åtvidaberg.

VT-Sporten ringde upp Thorssell som som då precis var hemkommen från en löprunda.

– Jag har pratat med Västervik. De har visat intresse för mig och jag är själv intresserad av att köra för Västervik. Jag gillar Hag och det ser bra ut med förarna som är klara, berättar Jacob Thorssell.

Det låter som att Västervik är högst aktuellt för dig 2015?

– Ingenting är klart. Det dröjer nog några veckor. Men Västervik är absolut ingen omöjlighet. Att det bara är 40 minuter mellan Åtvidaberg och Västervik är ju perfekt, tidigare i allsvenskan har jag fått åka till Avesta och Mariestad för hemmamatcherna.

Jacob Thorssell har kört elitseriespeedway på regelbunden basis för Vetlanda sedan 2011 och hela tiden tagit steg framåt. Den gångna säsongen gjorde Thorssell tydliga avtryck genom att bland annat ta sju respektive tio poäng när Vetlanda pulvriserade Indianerna i finalen.

I elitserien körde han till sig ett snitt på 1,465. Det är högre än vad exempelvis Hans Andersen, Peter Ljung och Michael Jepsen Jensen hade. Förutom detta så slutade Thorssell på sjätte plats i junior-VM.

Örnarna var Jacobs allsvenska klubbadress i år.

– Att köra i allsvenskan är viktigt för mig. Det är en kul serie där lagsammanhållningen blir väldigt bra i och med att det är så många svenskar. När jag var nere och körde i Polen senast pratades det endast polska när vi gick igenom banan till exempel, då är det inte lätt att förstå något, säger Jacob och skrattar.

Vad är viktigast för dig när du bestämmer dig för en allsvensk klubb?

– Att det finns en idé kring hur man ska arbeta och lyckas. Och att det är bra personer i och runt laget.

 

Källa: Västerviks Tidningen