Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 19 november 2014

Rivalerna samarbetar

 

Västervik och Dackarna ska hjälpa varandra.

De har länge varit bittra rivaler. Men till nästa säsong ska Västervik och Dackarna anordna träningar ihop på sina banor för att främja utvecklingen för respektive klubbs förare.

Beskedet lämnade klubbarna under onsdagskvällen i Västerviks Speedways klubbhus. Från Västerviks håll fanns där ordföranden Seimour Östervall, vice ordföranden Rune Nilsson och Morgan Andersson. Representanter för Dackarna var ordföranden Ove Johansson och lagledaren Mikael Karlsson.

– Det här känns som en väldigt bra och rolig satsning, det kommer att bli kvalité på träningarna, säger Seimour Östervall.

– Tidigare om åren har vi varit lokalrivaler i samma serie. Nu är vi i olika serier och då är läget perfekt för det är upplägget, säger Ove Johansson.

Huvudsyftet med det här projektet är att gynna utvecklingen för de båda klubbarnas unga, svenska förare i synnerhet, och att främja svensk speedway i allmänhet.

Förarna kommer att få ett schema för när träningarna ska äga rum, det kommer att röra sig om en till två träningstillfällen i månaden där killarna sammanstrålar.

– Något sånt här upplägg har vi inte sett i svensk speedway på väldigt länge. Vi får nog backa till 70-talet eller tidigt 80-tal, säger Morgan Andersson.

Västervik har tolv förare i truppen som är aktuella för varje träning. Dackarna har fem. Lägg därtill att 80cc-förarna – där båda klubbarna har fem aktiva – också ska vara med och träna samtidigt på knattebanan.

– Förare som Peter Ljung och Mikael Max kan lära de yngre förarna hur mycket som helst. Både när det gäller själva åkningen, men också när det kommer till inställningar på cykeln. Där har flera av de yngre mycket att lära, säger Morgan Andersson som även har tankar på att bjuda in förre storföraren Peter Nahlin för att dela med sig av sin kunskap vid tillfälle.

Patrik Hag och Christian Karlsson är Västerviks bidrag som tränare, från Dackelägret kommer Mikael Karlsson och Andreas Cunow. Knatteförarna kommer att ses om av Fredrik Hansson och Stefan Bennesved.

– Att ha hand om det här blir helt annorlunda jämfört med min roll som lagledare i Elitserien. Det känns inspirerande, det finns mycket vilja hos grabbarna, säger Mikael Karlsson.

– Vi kommer ha tillgång till sju av de 16 förarna som var kvalificerade till JSM-finalen i år, det är en bra grund att stå på, säger Morgan Andersson.

Ambitioner finns från Västervik och Dackarna att arrangera varsin öppen tävling någon gång under nästa säsong.

 

Källa: Västerviks Tidningen