Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Måndagen den 21 juli 2014

På jakt efter sex poäng

 

Två matcher på två dagar väntar för Västervik Speedway. Drömscenariot är sex poäng och då är Västervik på allvar med i kampen om att undvika nedflyttning.

I kväll körs den uppskjutna bortamatchen mot Piraterna och i morgon väntar Rospiggarna borta.

Tabelläget i elitserien är tufft för Västervik. Laget har hittills bara fått ihop tre poäng och på nio matcher. Avståndet upp till Smederna och Indianerna på säker mark är sex poäng.

– Kan vi roffa åt oss sex poäng så är vi ifatt Smederna. Vi måste fokusera på starterna, det är två snarlika banor som väntar, och sedan gäller det att hålla linjen, säger lagledaren Patrik Hag.

– Det är synd att säga att det är sista chansen, men vi har inte så många livlinor kvar.

Vad talar för att ni ska börja vinna just nu?

– Om jag visste det så hade vi ändrat på detta redan. Jag har ingen riktig bra förklaring varför det har gått som det har gått, svarar Patrik.

Enligt Patrik är det bra stämning i depån innan matcherna. Alla är uppåt, men sedan när startgrinden går upp verkar det som det knyter sig för flera av förarna.

Tobias Musielak för chansen för första gången i Västerviksvästen sedan han kom i truppen.

– Han har ringt flera gånger och frågat om han kan få köra. Han är hungrig.

Från början var det meningen att Västerviks Przemyslaw Pawlicki och Piraternas Darcy Ward skulle missa kvällens match på grund av matchen med sitt engelska lag Poole, men så blir det inte nu eftersom Birmingham har dragit sig ur och därmed kan båda vara med.

Med största sannolikhet kommer Västervik köra med samma lag båda mot Piraterna och Rospiggarna. Det innebär att Troy Batchelor kommer så utanför laget ytterligare två matcher.

I kväll är både Batchelor och Piraternas Matej Ferjan inte tillgängliga på grund matcher i England.

 

Piraterna–Västervik

Piraterna: 1) Greg Hancock, 2) Rory Schlein, 3) Bjarne Pedersen, 4) Linus Sundström, 5) Darcy Ward, 6) Anton Rosén, 7) Fredrik Engman.

Västervik: 1) Przemyslaw Pawlicki, 2) Tobias Musielak, 3) Krzysztof Kasprzak, 4) Hans Andersen, 5) Peter Ljung, 6) Ludvig Lindgren, 7) Mathias Thörnblom

Förra mötet: Piraterna vann med 46–44.

Vädret: Soligt och 24 till 25 grader mellan kl 19.00 och 21.00.

 

Källa: Västerviks Tidningen