Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 10 juni 2014

Nervös Patrik Hag inför måste matchen

 

Många inom Västervik Speedway suktar efter årets första seger, inte minst lagledaren Patrik Hag. "Det skulle betyda jättemycket", säger Hag.

Fyra matcher har givit fyra förluster. Inte undra på att det är spänt i Västervik Speedway.

– Speedway är bland det första jag tänker på när jag vaknar. Vi är i ett jobbigt läge, en seger skulle bli förlösande, säger Patrik Hag.

"Måstematch" är ett uttryck som tenderar att överanvändas ibland. Men när Västervik tar emot Vargarna i kväll är det frågan om det inte är en match som Västervik är piskat att gå segrande ur.

– Jag gillar inte att säga måstematch, men visst känns det som att vi verkligen behöver vinna. Det är en väldigt allvarlig match för vår del, säger Hag.

Efter att ha missat tre matcher är Krzysztof Kasprzak tillbaka i Västerviks startsjua. Det uppstod oro i går eftermiddag då Kasprzak avbröt VM-kvalet i tyska Abensberg. Patrik Hag tog dock kontakt med polacken och fick beskedet att Kasprzak kan köra i afton.

– Kasprzak sa att han känner sig okej. Bra att få in lite nytt i depån, det är bara synd att han inte kan träna på vår bana.

– Att peta Rune Holta var ett logiskt val. Han har sänkt sitt snitt mest av förarna som var aktuella för att petas. Samtidigt måste man hylla Rune. Han var och tränade i Gdansk och hörde att Kasprzak hade avbrutit tävlingen. Då ringde Holta mig direkt och sa att han var redo att hoppa in om det behövdes.

Vargarna har överraskat i positiv bemärkelse hittills och tagit två vinster. De hänförs av slovaken Martin Vaculik som varit en av världens bästa förare i serierna i år.

– Om man kollar på lagen så är Vargarna ett lag vi ska besegra på hemmaplan. Det skulle betyda jättemycket och jag hoppas att publiken stöttar oss, det behöver vi, avslutar Hag.

 

Källa: Västerviks Tidningen