Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 3 juni 2014

Batchelor om inledningen

 

Troy Batchelor kör mängder av tävlingar och är stundtals sliten. Trots detta är han hittills svarat för en fullt godkänt elitseriesäsong.

Av Västervik Speedways förare, som har kört minst tolv heat, är det bara två stycken som har höjt sina snitt. Den ena är Hans Andersen, den andra är Troy Batchelor.

VT-Sporten slog en signal till Batchelor som satt på ett tåg i England. Samtalet bröts tre gånger, men vi kämpade på och snacket mynnade ut i det här:

Vad säger du om Västerviks säsong än så länge?

– Fyra raka förluster säger allt. Det har varit tufft. Samtidigt har vi bara gjort en riktigt dålig match, och det var mot Smederna i första omgången. Vi har varit nära att vinna, det måste lossna snart. Det skulle betyda mycket om Kasprzak kom tillbaka, han kan plocka tio poäng varje match. Just nu har vi killar som tar tio poäng ena matchen och tre i nästa.

Hur ser du på dina egna prestationer?

– Överlag så har det varit ganska bra. Jag känner ändå att jag kan köra ännu bättre och plocka ännu fler poäng.

I år kör du svenska, polska och engelska ligan. Lägg därtill VM-serien och du har ett hektiskt schema, hur har det varit?

– Det är verkligen tufft, det måste jag säga. Ibland blir det fem tävlingar på en vecka. I maj körde jag 23 av 30 dagar, det blir väldigt mycket resande som sliter, jag har redan haft två influensor den här säsongen. Men jag visste om förutsättningarna när jag tackade jag till VM-serien, det är bara att göra det bästa av situationen.

Försöker du få lite sömn under dagarna när chanser finns?

– Ja, och om jag har en helt ledig dag så försöker jag sova så mycket som möjligt och äta nyttig mat, allt för att ladda upp och få ny energi.

Du ligger på 14:e plats i VM-serien, hur har du upplevt de tävlingarna?

– Det är svårt. Varje heat är som ett heat 15 i ligorna. Men det är väldigt roligt och deltävlingen i Finland (tio poäng) vill jag bygga vidare på.

I kväll möter ni Indianerna borta, du blev matchhjälte för Västervik i Kumla i fjol då du vann sista heatet, hur går tankarna nu?

– Kumla har en cool bana som är kul att åka på. Sedan kommer det bli en tuff match. De har flera vassa förare, i synnerhet Protasiewicz och Iversen. Alla i vårt lag vill dock ta första segern och vi ska göra allt vi kan.

 

Fakta

Indianerna–Västervik

Indianerna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Antonio Lindbäck, 3) Niels-Kristian Iversen, 4) Kenneth Bjerre, 5) PiotrProtasiewicz, 6) Mikael Max, 7) Joel Andersson.

Västervik: 1) Rune Holta, 2) Daniel Nermark, 3) Dave Watt, 4) Hans Andersen, 5) Troy Batchelor, 6) Peter Ljung, 7) Ludvig Lindgren.

Vädret: 13 grader, regn, mellan 19:00 och 21:00, enligt SMHI.

Övriga matcher: Dackarna–Piraterna, Rospiggarna–Smederna, Vargarna–Vetlanda

 

Källa: Västerviks Tidningen