Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 22 december 2006

Speedwaytruppen klar

 

Efter många om och men så är nu Västervik Speedways trupp till nästa år definitivt klar.
I går fick Patrik Olsson klart med de två sista förarna. Polacken Roman Chromik och dansken Mads Korneliussen.
25-årige Roman Chromik har de senaste åren tävlat för Kaparna och hans snitt efter året i allsvenskan blev 6,77. Nu ska dock snittet räknas om med tanke på elitserien.
- Vi har fått påskrift från Kaparna som därmed har godkänt övergången, säger Patrik Olsson.
22-årige Mads Korneliussen har tävlat tidigare för Örnarna, men de senaste åren har han inte kört i Sverige. Det är inte riktigt klart vilket snitt han får eftersom Patrik i dagsläget inte vet Mads danska snitt.
- Båda förarna konkurrerar om plats sex i laget. Roman har varvat en bra insatser med en del mindre bra insatser. Mads är en framtidsman som jag tror en del på, konstaterar Patrik.

Att sätta ihop nästa års trupp har tagit mycket längre tid än vad Patrik hade räknat med.
Han hade förhoppningarna att allt skulle vara klart i början av november. Med facit i hand tog det drygt en månad längre innan alla pusselbitar hade fallit på plats.
- Om vi hade haft pengarna så kunde vi ha varit med och bjudit på de bästa förarna. Jag har varit i kontakt med cirka 25 förare, bland annat Scott Nicholls, Leigh Adams och Sebastian Aldén.
I och med Västervik Speedways styrelse bestämde sig för att minska förarbudgeten inför nästa år så hade Patrik en begränsad summa pengar kvar sedan han skrivit kontrakt med förarna från årets trupp.
Är du nöjd med den trupp som du har fått ihop?
- Egentligen inte. Det är ingen önsketrupp, men när inte resurserna finns så kan vi inte vara med och bjuda på de bästa förarna, svarar Patrik.
- Nu väntar ett tufft jobb för styrelsen. Först få fram en lagledningen till nästa år och sedan se till att ekonomin blir bättre.
I dag gör Patrik sitt sista uppdrag som lagledare för Västervik Speedway när han skickar in laganmälan till Svemo.
 
Västerviks trupp 2007
Registrerade i Västervik: Bjarne Pedersen, Niels Kristian Iversen, Tomasz Gollob, Sebastian Ulamek, Tomasz Chrzanowski, Chris Harris, Richard Hall, Roman Chromik, Mads Korneliussen, Billy Forsberg och Jörgen Hultgren.
Kan infarmas från Vargarna: Robert Johansson, Viktor Bergström, Stefan Ekberg, John Larsson, Kenny Olsson, Emil Lindqvist, Andreas Bergström.
 

Källa: Västerviks Tidningen