Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 27 september 2003

Västervik förlorar David

Han har inte fått ut alla pengar och kör för VMS Elit nästa år

 

Västervik Speedway tappar sin lovande förare David Ruud, han har skrivit på för VMS Elit från Vetlanda. Det finns flera anledningar till att David Ruud lämnar Västervik, bland annat ekonomiska. David har ännu inte fått ut hela sin lön för den gångna elitseriesäsongen. Så här förklarar han övergången till VMS Elit:

 - Det är inte så roligt när ersättningen först sänks och sedan får man inte ut alla pengar. Det har varit lite si och så i Västervik den senaste säsongen, men jag hoppas att det löser sig med lönen.

 - Jag känner för ett miljöombyte. Vetlanda ligger bra till geografiskt, jag har bara en och en halv timmas bilresa från Gislaved.

 - Jag tor att det blir lättare att hitta sponsorer i Gislavedstrakten eftersom det inte är så långt till Vetlanda.

 - VMS Elit har det bra ekonomiskt och laget verkar vara på gång ordentligt. Det här blir en nytändning för min del.

David Ruud har även fina minnen från de tre åren i Västervik.

 - Det två första säsongerna körde jag son infarmad förare från Lejonen. Då fick jag mitt stora genombrott och blev riktigt känd. Det kommer alltid att vara en av mina finaste upplevelser som speedwayförare, säger han.

Säsongen 2003 är inte över än för David.

 - Det är några matcher kvar i England. Den senaste veckan har jag tvingats vila efter en vurpa i England, jag skadade musklerna i ryggen. Men på onsdag åker jag över till Poole igen.

Läget för Västervik Speedway ser inte så ljust ut inför nästa år. Sedan tidigare är det klart att Todd Wiltshire lägger av. Det verkar också vara delade meningar om Tomasz Gollobs framtid i klubben och så försvinner framtidsmannen David Ruud. Västervik har ingen förare kontrakterad inför nästa säsong.

 - Vi jobbar på, men ännu är inget klart, säger ordföranden Ingemar Fröling.

 

 

David Ruud värmer upp inför en elitseriematch på Ljungheden. Men nu är det slutåkt i Västervik Speedways väst för den lovande Gislavedsgrabben, det blir VMS Elit i fortssättningen. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen