Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 16 17 oktober 2003

Robert Lönnblom stannar

Lika stora möjligheter att få köra i Västervik som i Smederna

 

Tryggheten på hemmaplan fällde avgörande när Robert Lönnblom bestämde sig för att stanna kvar i Västervik Speedway. Ett annat alternativ för Robert var att välja köra för silvermedaljörerna Smederna, som visade sitt intresse för den talangfulle Västerviksgrabben. Robert Lönnblom har haft en positiv utveckling under året. I elitserielaget var han uttagen i sju matcher och körde ihop 13+2 poäng. I div. 1-laget Skepparna körde Robert ihop 159+4 poäng på 14 matcher. Han var i de flesta matcherna lagets bäste poängplockare. Dessutom blev han uttagen i det svenska U21-landslaget.

vad var det som avgjorde att du bestämde dig för att fortsätta i Västervik?

 - Det känns bättre helt enkelt och jag har lika stora möjligheter att få köra i Västervik som i Smederna, säger Robert Lönnblom.

 - Dessutom skulle det bli krångligare att köra för Smederna med tanke på att folk måste ta ledigt för att följa med mig.

I lördags hade Västervik ett förarmöte och enligt Robert har klubben skickat ut ett flertal kontraktförlag, men ännu har inte klubben fått några kontrakt tillbaka påskrivna.

Ytterligare en förare som har bestämt sig för en fortsättning i Västervik är Hampus Gustavsson.

Det är inte säkert att det blir en fortsättning för Nicki Pedersen i Smederna.

 - Jag erbjöds ett kontrakt som var i stort sett samma som för två år sedan. Nu när jag är en bättre förare och har blivit världsmästare vilket lär locka mer publik, så det var inte kul att se dera förslag, säger Nicki Pedersen till Eskilstuna-Kuriren. Nicki har skickat ett motförslag till Smederna där han har sänkt sina ursprungliga krav, men lägre än så går han inte. Det finns andra svenska klubbar som är intresserade av dansken, men vilka vill ha inte avslöja. Nickis förhoppning är att han stannar i Smederna eftersom han trivs i klubben.

 

Robert Lönnblom har bestämt sig för att fortsätta köra i Västervik Speedway. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen