Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 17 oktober 2003

Pedersen valde Masarna

Västervik Speedway presenterar nyförvärv när allt är klart

 

Sejouren i Västervik Speedway blev bara ettårig för dansken Bjarne Pedersen. I går presenterade SM-trean Masarna sin trupp inför nästa säsong och ett av nyförvärven var Bjarne Pedersen.

 - Det som fällde avgörandet till Masarnas fördel var att jag tycker Brovallen är en riktigt trevlig arena som alltid har en stor publik. Dessutom lockade möjligheten att åka i samma lag som Tony Rickardsson och Leigh Adams, där har jag mycket att lära ifrån, säger Bjarne Pedersen till Masarnas hemsida. Förutom Masarna har Västervik, Indianerna och Kaparna varit intresserade av dansken. Mats Olsson tog första kontakten med Bjarne i lördags och i tisdags skrev han på kontraktet.

I och med förlusten av Bjarne Pedersen har Västervik förlorat tre förare från årets trupp. Sedan tidigare är det klart att Todd Wiltshire slutar och David Ruud har gått till VMS Elit. Bjarne var Västerviks tredje bästa poängplockare den senaste säsongen med 117+14 poäng på 14 matcher.

 - Vi visste om att Bjarne var aktuell för Masarna, men i övrigt vill jag inte ge någon kommentar, säger Västervik Speedways ordförande Ingemar Fröling.

Hur är läget med nästa års trupp?

 - Givetvis är det tunga förluster vi har drabbats av, men vi känner ingen panik, vi har fram till den 1 november på oss att göra klart med nyförvärv, berättar Ingemar.

 - Vi kommenterar inga namn i dagsläget, utan tanken är att vi ska presentera nya förare vid ett tillfälle när allting är klart. Något datum när det blir är ännu inte spikat. Även om inte kontraktet är underskrivet så är Västervik och Tomasz Gollob muntligt överens om en fortsättning. Muntligt överens har Västervik och Gollob varit tidigare år och hittills har Gollob stått vid sitt ord.

Enligt uppgift till VT är dansken Niels-Kristen Iversen, som körde för Lejonen i allsvenskan i år, högaktuell för Västervik nästa år. Niels-Kristian kom sexa i juniorernas VM-final i Kumla. På förarmötet som Västervik hade med de lokala förarna presenterades strategin klubben jobbar efter och enligt Ingemar har samtliga förare för avsikt att fortsätta köra.

Alla fick med sig kontraktförslag hem, men ännu så länge är det bara Robert Lönnblom och Hampus Gustavsson som officiellt har sagt ja till en fortsättning.

Den 1 november är sista datum för övergångar mellan svenska klubbar. Det innebär att förare so blir kvar i klubben kan vänta med att lämna in det påskrivna kontraket.

 

Bjarne Pedersen lämnar Västervik Speedway för SM-trean Masarna. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen