Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 20 juli 2002

Ändringar i Västervik

Steve Johnston och Robert Johansson ersätter David Ruud och Anders Ljung mot Vargarna

 

Västervik Speedway gör två ändringar i laget inför tisdagens bortamatch i elitserien mot Vargarna i Norrköping. Lite överraskander plockas David Ruud och Anders Ljung bort, ersättare blir Steve Johnston och Robert Johansson.

 - Det kan tyckas märkligt att peta David Ruud och Anders Ljung som körde så bra senast mot Örnarna. Men det har att göra med banan, det är lite speciellt att köra i Norrköping. Bland annat måste man starta väldigt bra, kommenterar lagledaren Jörgen Johansson.

 - Det hade kanske legat närmast till hands att ta bort Antonin Svab. Han har dock kört bra i Norrköping tidigare. Han trivs på mindre banor och är en bra starter. Att jag tar bort Anders Ljung beror just på hans starter.

David Ruud startar bra, varför försvinner han?

 - Han har bara åkt en tävling tidigare i Norrköping, motiverar Jörgen Johansson.

Robert Johansson är alltså tillbaka i laget och kör som reserv. Steve Johnston åker i väst fyra. Senast han var med misslyckades han totalt, det blev noll poäng borta mot Indianerna.

 - Johnston trivs i Norrköping. Dessutom kommer han redan på måndag för att undvika att hans motor försvinner under resan, säger Jörgen Johansson.

Patrik Olsson, som har haft Kråkvilan som hemmabana när han körde för Vargarna, fanns också med i bilden. Men Jörgen Johansson valde en annan lösning.

Västerviks lag formeras så här på tisdag kväll:

 

1. Antonin Svab

2. Craig Boyce

3. Tomasz Gollob

4. Steve Johnston

5. Todd Wiltshire

6. Robert Johansson

7. Jörgen Hultgren

 

I Vargarna återkommer Jason Crump som inte var med senast mot Rospiggarna.

 - Det ökar Vargarnas styrka och det blir en svår bortamatch, säger Jörgen Johansson.

Innan det är dags för matchen i Norrköping ska bland andra Västerviksstjärnorna Tomasz Gollob och Todd Wiltshire i kväll köra GP-tävlingen i Prag. Där ska båda försöka ta revansch för den misslyckade insatsen på Stockholms Stadion för två veckor sedan.

 

 

Steve Johnston är lite överraskande tillbaka i Västervik Speedways lag som möter Vargarna i Norrköping på tisdag. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen