Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 4 september 2001

I kväll avgörs speedwaydramat

 

Team Svelux eller Västervik till SM-semifinal?

Eller ett totalt antiklimax med två småländska förlorare på Ljungheden?

I kväll får vi svaret när den sista omgången av speedwayens elitserie avgörs.

 

Team Svelux från Målilla vann första mötet mot Västervik hemma i tisdags 50-46 och har plötsligt att jätteläge att ta sig till SM-semifinal. Sannolikt räcker det med oavgjort i kvällens returmöte på Ljunghedens Motorstadion i Västervik.

Lagledaren Jörgen Kling får tillbaka Rafal Okoniewski som missade förra veckans möte på grund av en tenta hemma i Polen. Thomas Ljung utgår.

 - Helt klart får vi en mycket jämnare trupp än förra veckan. Det är klart att förutsättningarna ser bra ut, vi vann hemma och kan förstärka upp truppen nu. Den ende i laget som känner av skavanker är Peter Ljung som vurpade i torsdags näs han körde för Nässjö mot Örnarna

 - Han har lite ont i hälen, men det ska inte vara någon fara, säger Jörgen.

Rospiggarna har redan vunnit serien och säkrat en plats i SM-finalen. Masarna tar sannolikt en av de två semifinalplatserna. De behöver tre poäng i dubbelmötet mot jumbon Bysarna. Det är den andra semifinalplatsen som Team Svelux och Västervik slåss om, men Smederna finns också med i bilden. Eskilstuna-laget får inte vinna borta mot Rospigggarna. Då krossas både Team Svelux och Västerviks slutspelsdrömmar.

 - Risken finns ju, men den är jävligt liten. Jag tror inte Rospiggarna tar stryk hemma i Hallstavik. De vill inte göra en dålig match inför SM-finalen, säger Jörgen Kling. Alltså: Sannolikt ligger det en SM-semifinalplats i potten i kväll.

 

Laguppställningarna:

 

Västervik:

1. Matej Ferjan

2. Todd Wiltshire

3. Nicki Pedersen

4. Craig Boyce

5. Tomasz Gollob

6. David Ruud

7. Jörgen Johansson

 

Team Svelux:

1. Mark Loram

2. Rafal Okoniewski

3. Stefan Andersson

4. Dean Barker

5. Sebastian Ulamek

6. Hans N. Andersen

7. Peter Ljung

 

Källa: Tranås Tidning