Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Fredagen den 12 oktober 2001

Ruud i Västervik även nästa år

Han har tackat nej till alla utländska klubbar

 

Nu är det klart att Västervik Speedway kan räkna med stjärnskottet David Ruud även nästa år. Han har i dagarna skrivit nytt kontrakt med Lejonen och kommer att farmas till Västervik precis som den gångna säsongen. David har tackat nej till alla anbud från svenska och utländska klubbar. Det är bara för Västervik Speedway att tacka och ta emot.

 - Mina närmaste rådgivare och jag har diskuterat fram och tillbaka. Vi har kommit fram till att det nog är bra att nöja sig med att köra enbart i Sverige ytterligare en säsong. Det blir mycket farande om man ska åka som proffs och fortfarande är jag ganska ny inom den här sporten, säger David Ruud.

David har under hösten provat på hur det känns att köra i den engelska ligan. Hittills har det blivit fem matcher för Poole och det återstår fyra matcher till i England innan säsongen är över.

 - Visst blev ledningen i Poole besviken när jag tackade nej till deras kontraktförslag. Men samtidigt fanns det förståelse för att jag vill skaffa mig ytterligare en säsongs rutin. Även om det inte blir något proffsåkande utomlands för David Ruud får han två matcher i veckan. En i allsvenskan för Lejonen och en i elitserien för Västervik. Att köra i någon annan elitserieklubb än Västervik fanns det igen anledning till för David.

 - Jag har trivts utmärkt i Västervik. Ett kanongäng och en bana på Ljungheden som passar mig perfekt.

Årets säsong är David Ruud förstås belåten med.

 - Jag kan inte vara annat än supernöjd, jag kunde inte drömma att det skulle gå så här bra, säger han.

Någon målsättning för nästa år har David ännu inte satt upp - mer än att han ska köra för Lejonen och Västervik.

 - Jag har inte tänkt så mycket på den kommande säsongen än. Eftersom jag har fyra matcher kvar i England är årets säsong inte riktigt slut än. Jag får sätta upp nya mål under vintern, säger David Ruud, som alltså får se på Ljungheden i Västerviksvästen även 2002.

Från speedwayfronten kan också noteras att Sam Ermolenko har lämnat muntligt klartecken för ytterligare en säsong i Valsarna. Valsarna får också Peter I Karlsson som lämnar Masarna efter fyra år. Allt det här enligt Värmlands Folkblad.

 

 

Vi får se David Ruud i Västerviks väst även nästa år. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen