Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Tisdagen den 17 oktober 2000

Nu är Matej Ferjan klar

 

I helgen blev det definitivt klart att Matej Ferjan från Slovenien kör för Västervik Speedway även nästa säsong. Han blev därmed den fjärde GP-föraren som bestämde sig för att representera Västervik 2001.

 

De tre övriga GP-förarna är som alla vet Tomasz Gollob, Todd Wiltshire och Nicki Pedersen. Ytterligare tre förare ritade på för Västervik det gångna veckoslutet. Det rör sig om Anders Ljung, Joakim Karlsson och Martin Svensson.

 - Jocke har inte till hundra procent bestämt sig för att satsa. Men han var tvungen att skriva på före 1 november om han ska ha någon möjlighet att vara med. Om Jocke bestämmer sig för att köra får vi in honom på ett riktigt lågt snitt, säger lagledaren Morgan Andersson.

 - Martin Svensson från Odensvi körde senast för Vargarna. I år blev det ingen speedway, men nu ska han satsa igen.

 - Det här betyder att vi får hård konkurrans om de sista platserna i laget och det är bra. Däremot är Craig Boyce ett osäker kort i dagens läge. Från speedwayfronten kan vi också notera att Todd Wiltshire blev trea i en tävling om Guldhjälmen i söndags i tjeckiska Pardubice. Leigh Adams vann före Greg Hancock.

 - Tomasz Gollob skulle också ha varit med. Han har dock opererat sitt skadade nyckelben igen för att vara ordentligt återställd till nästa säsong, berättar Morgan Andersson.

I helgen kommer för övrigt Tomasz Gollob till Västervik. Han ska bekanta sig med staden och den nya klubben.

 

Nu är Matej Ferjan definitivt klar för Västervik Speedway nästa säsong. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen