Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 17 november 1999

Vi är tvingade att värva

 

Utländska förare kommer att översvämma svensk speedway nästa säsong. Det går ut över unga svenska förare och boven i dramat är det golvsnitt på 39.3 på sju förare som lagen e elitserien måste komma upp till varje match.

 

 - Vi är är tvingade att värva så här mycket. Det blir nämligen dryga böter om vi inte skulle klara golvsnittet, säger Jörgen Johansson, lagledare i Västervik Speedway, som själv inte är speciellt glad över den nya regeln som grensektionen tagit beslut om.

 - En del av våra unga förare tycker att värvar för mycket och det får man ha förståelse för, de får svårt att slå sig in i laget. Helst skulle jag vilja ha max två utlänningar per lag. fortsätter Jörgen Johansson.

Många av elitserieklubbarna kommer att ha ett framarlag nästa säsong, men så blir det troligen inte för Västervik. Man hade hoppats på ett sammarbete med Filbyterna men Linköpingsklubben valde Masarna i stället. Som det ser ut nu lutar det åt att Västervik blir utan farmarlag.

Västerviks svenska förare som inte platsar i A-laget får nöja sig med B-laget i stället.

 - Förhoppningsvis blir det sju-mannalag i B-lagsserien. Om inte hoppas vi få vara med i en regionserie med ytterligare ett B-lag, säger Jörgen Johansson.

Följande utländska förare har Västervik Speedway till nästa säsong:

 

Todd Wiltshire, Australien

Craig Boyce, Australien

Nicki Pedersen, Danmark

Jacek Gollob, Polen

Ales Dryml, Tjeckien

Lukas Dryml, Tjeckien

Matej Ferjan, Slovenien (har ännu inte skrivit på)

Tomasz Bajerski, Polen (skrev på i går)

 

Bara Todd Wiltshire är garanterad att få köra alla elitseriematcherna. Matej Ferjan och Tomasz Bajerski är tänkta som reserver och är inte garanterade någon match.

 - För några veckor sedan när Stefan Andersson hade bestämt sig för Team Svelux och vi hade svårt att få napp på nya förare var det inte så uppåt. Men nu har det ljusnat betydligare och jag tycker att det ser riktigt bra ut inför den kommande säsongen, säger Jörgen Johansson.

 

Jörgen Johansson i Västervik Speedway gillar inte den nya regeln med golvsnitt i elitserien.

 

Källa: Västerviks Tidningen