Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 20 maj 1999

Nicki borta resten av säsongen

Knäskadan allvarligare än befarat för Västervik Speedways danske stjärna

 

Det blev bara två matcher för dansken Nicki Pedersen i Västervik Speedways väst. För knäskadan han ådrog sig förra veckan i Danmark har visat sig vara allvarligare än väntat och läkarna räknar med att det tar minst ett halvår innan Nicki är helt återställd. Då är speedwaysäsongen slut för länge sedan i Sverige.

 

Nu fick alltså publiken bara se honom en gång på Ljungheden och då kom han försent sedan flyget från England blivit försenat.

Nicki blev skada i sitt högra knä när han tävlade i Guldbarreloppet i Vojens. Först trodde man att ett ledband hade blivit skadat, men det var allvarligare för när kirurgerna undersökte knät rekommenderades att operera skadad inom en månad. Rehabiliteringen efter operationen räknas ta minst ett halvår.

 

Knät svullet

 - Det vara värre än befarat och det mesta har gått sönder i hans knä. Han har fått en operationstid om en månad när svullnaden har gått ned, berättar Jörgen Johansson i Västervik Speedway som har fått kontakt med en närstående person till Nicki i Danmark. Givetvis är detta ett tungt bakslag för Västervik Speedway som hoppades mycket på Nicki innan säsongen.

 - Just nu är det inte aktuellt med några förstärkningar, säger Seimour Östervall som är ordförande i Västervik Speedway.

 

Comeback för Joakim

En möjlighet att fylla upp lyckan i laget är att få igång Joakim Karlsson igen. Han är med i förartruppen då han går in under det totala förarsnittet. Att förstärka truppen under pågående säsong är inte enkelt då truppen är spikad sedan tidigare och i den får inga ändringar göras

 - Givetvis ska vi söka dispens för att få ta in en ny förare, men det skulle förvåna mig om den går igenom, säger Seimour.

Alla minns bråket som Kaparna startade förra året när klubben tog in en förare som inte var tillåten. Vilket bråk det blev inom svensk speedway.

 - Vi ska inte börja bråka som Kaparna gjorde, utan vi får följa reglerna.

 - Det är tråkigt det som har hänt och nu får vi göra det bästa av situationen, konstaterar Seimour Östervall.

 

Dystert för Nicki Pedersen är det som har skadat sitt knä så illa att han missar resten av säsongen för Västervik Speedway. Foto: Anders Liljegren

 

Källa: Västerviks Tidningen