Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson






500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

1997

Knattarna

 

WMSK bedriver ungdomsverksamhet i form av Knattespeedway. Klubben medverkar till att hand om unga pojkar och flickor som vill åka motorcykel under de ordnade former. Då kanske många tycker, varför sätta ett barn på en motorcykel? Syftena är många, vi vill säkra klubbens framtid genom att kunna få fram egna talanger som ex. Jörgen Johansson, Patrik Olsson, Jörgen Hultgren, Joakim Karlsson, Anders Ljung m.fl.

Jörgen Hultgren och Joakim Karlsson har varsitt SM-guld i 500cc klassen. Så framgångarna har inte utteblivit.

Vi vill också fostra goda sportsmän, som visar respekt för varandra, med både ödmjukhet och kämpaglöd.

Men för att bli en bra speedwayförare måste ungdomarna träna för att få en god kondition. Gymnastik och simning får kroppen mjuk och smidig. Löpträning för att öka grundkonditionen, bollsporter i alla former är bra.

Jag kan inte låta bli att skryta lite också. Vi har ett bra knattelag som kommer att göra många fina insatser i år. En fin bedrift gjorde Robert Lönnblom som kom tvåa i 96 års riksmästerskap. Årets debutant är utan tvekan Hampus Gustavsson med mycket fina placeringar och segrar. För närvarande finns det ca 16 grabbar som tränar eller ska börja åka. Det bästa är att ha en egen utrustning, men den kostar ju lite. Klubben har två motorcyklar, som nybörjare får låna till en början, för att se om dom passar för den här sporten. Tycker dom att det är roligt och vill fortsätta, då är det bara att köpa hoj, skinnställ, hjälm m.m.

I vår speedwayskola försöker vi tala om att man måste äta rätt för att orka med både sporten och skolarbetet. Och att avhålla sig från droger i alla former. Vi människor är ju olika så ungdomarna får bestämma sin egen takt när det gäller åkträning, ingen hetsar eller tvingar till något. Huvudsaken är att alla är med i genenskapen och klubben. Det krävs att hela familjen ställer upp om man vill utöva sporten. Det är mycket servicearbete som måste utföras, både före och efter match eller träning. Vi hjälper till med råd och tips.

 

 

Fr v: John Johansson, Mikael Sjöblom, Marcus Jonsson, Roger Nälgård, Robert Lönnblom, Robert Sjöstrand-Johansson och Hampus Gustavsson.