Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

1993

Västervik Speedway kan få starkare lag

 

Patrik Olsson har beslutat sig för att köra för Västervik Speedway även nästa säsong. SM VT tidigare nämnt har han liksom klubbkompisen Joakim Karlsson fått anbud från Bysarna. Västervik tog bronsmedalj i årets serie och siktar ännu högre inför 1994. Laget blir starkare om man får Stefan Andersson från Dackarna istället för Robert Johansson som kanske återvänder till Smederna. Robert bor i Eskilstuna och det är därför naturligare för honom att köra för hemstadens lag.

Samtidigt skulle då Vimmerbybon Stefan Andersson kunna representera Västervik. Han är kompis med flera av förarna i Västervik och har tidigare varit bosatt här. Men det är många som försöker värva Stefan, bl.a. Bysarna, Indianerna och Getingarna så det gäller nog för Västervik att anstränga sig om man vill ha denna förstärkning. Under den gångna säsongen visade Stefan sin klass genom att bli sexa sammanlagt i de svenska championronderna. Han var därmed klar för nordiska finalen, men blev skadad och missade dessa.

Stefan Andersson är en bättre förare än Robert Johansson, så för Västerviks del skulle en sådan här förändring i laget vara positiv. Dessutom drar Stefan Andersson säkert en hel del publik från Vimmerby- och Målillatrakten.

Vidare är Christer Jonsson från Dackarna intresserad av att göra comeback och dra på sig Västerviks väst. Det betyder om platserna i laget skärps.

Än så länge är dock inga övergångar klara, men senast 15 november måste förarna bestämma sig. Men viktigast av allt inom Västervik Speedway är naturligtvis att man får behålla Sam Ermolenko och att denne hinner bli återställd efter den svåra skada han ådrog sig i en ligamatch nyligen. han bröt vänster ben på två ställen. Speedwayförare är ett segt släkte och har Sam Minsta chans att köra speedway även i fortsättningen så gör han säkert det. Han har ju bl.a. VM-titeln att försvara. I engelska ligan har Sam varit mycket överlägsen denna säsong och toppar snitttlistan i stor stil.

 

 

Många klubbar i elitserien vill ha Stefan Andersson. En av dessa är Västervik Speedway. Foto: Roger Karlsson

 

Källa: Västerviks Tidningen