Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Torsdagen den 21 oktober 1993

Bysarna rycker i Västerviks förare

 

Bysarna från Visby vill ha Västerviks Patrik Olsson och Joakim Karlsson i sitt elitserielag nästa säsong.

 - Jag har fått ett kontraktförslag man har inte skrivit på, bekräftar Patrik Olsson.

 

VT-sporten har inte lyckats få någon kommentar från Joakim Karlsson. Men enligt Patrik Olsson är Jocke inte intresserad av Bysarna längre utan forsätter i Västervik. Patrik Olsson är dock fortfarande tänka sig att köra för Bysarna:

 - Bysarna ger mig bättre ekonomiska förutsättningar än vad jag har i Västervik. Dessutom är det kul att prova på något nytt och kanske kan det bli en nytändning för mig att byta klubb.

 - Men jag har inte bestämt mig än, det kan bli Västervik även i fortsättningen. Vi får se vad som händer den närmaste tiden. Patrik Olsson har fått sin speedwayuppfostran i Skepparna där han började som knatteförare. Säsongen 1998 och 1989 körde han i elitserien för Vargarna från Norrköping. 1990 ville han gå tillbaka till Skepparna men Vargarna stoppade övergången och Patrik tvingades ofrivilligt hålla uppe med speedway en säsong. Sedan 1991 har han kört för sin moderklubb, vi får se hur det blir nästa år.

 

Ont om förare

Tommy Gustavsson, lagledare för Västerviks Speedways elitserielag, känner till att Bysarna visar intresse för ett par av hans killar.

 - Bysarna har väldigt ont om förare och behöver nya. Men vi ska göra allt för att behålla grabbarna i Västervik, säger Tommy Gustavsson.

 - Både Patrik och Joakim är duktiga förare, dessutom viktiga på så sätt att de drar en hel del publik eftersom de är bosatta i kommunen. Västervik Speedway vill så fort som möjligt ha besked från sina förare hur de har tänkt sig nästa säsong

 - Om någon av våra egna förare försvinner måste vi ha tid på oss att skaffa ersättare, säger Tommy Gustavsson.

 - Vi har pratat med bland annat Stefan Andersson från Dackarna och han är intresserad. Skulle Patrik Olsson välja Bysarna får vi utrymme för Stefan i laget.

 

Hur blir det med Sam Ermolenko

 - Jag vet inte mer än att Sam har sagt att om han ska köra i Sverige nästa säsong blir det i Västervik Speedway, säger Tommy Gustavsson.

Den 15 november är sista dagen för svenska speedwayförare att byta klubb. Då om inte tidigare får vi veta hur Västerviks trupp i elitserien nästa säsong kommer att se ut.

 

Patrik Olsson, Västervik Speedway, kanske kör för Bysarna nästa säsong. Foto: Roger Karlsson

 

Källa: Västerviks Tidningen