Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Måndagen den 13 april 1992

Skepparna tar medalj i elitserien

 

I lördags startade Skepparna årets åkträning på Ljunghedens fina jämna bana. Samtliga A-lagsaktuella förare deltog, förutom utlandsproffsen, och Joakim Karlsson, vilken körde landskamp i Polen. Ingen dålig träning det heller...

 

Nyförvärvet från Indianerna, Göran Flood, berättade att han ser fram mot årets säsong med stor tillförsikt:

 - Ja, det ska bli kul att åka i Skepparna. Jag trivdes inte i Indianerna. Jag fick t.ex. inte ens åka på det märke jag ville, och då tröttande jag på dom. I Västervik har jag bara kört ett heat och det var i fjolårets JSM-final, där jag fick hoppa in som reserv. Så jag behöver känna på banan innan det drar ihop sig till seriematcher.

Göran hann med några varv i lördags. Sedan gick en justeringsventil sönder, och farsan/meken fick träda i funktion:

 - Fan också! Säsongen har ju inte ens börjat...

Göran Flood berättade att han tänker åka ett par tävlingar i Örebro och Eskilstuna före seriestarten. Däremot är han ett år för gammal för att delta i Västerviks JVM-kval 25 april. Han är 22 år. Han körde två år i Indianerna, mest som reserv, men även några matcher som ordinarie.

Skepparnas andra nyförvärv, Robert Johansson, från Eskilstuna, tyckte också att det skulle bli ett lyft att få byta klubbadress:

 - Jo, visst. I Smederna visste man ju att det alltid fanns en plats A-laget, hur dåligt man än körde. Vi var ju inte flera förare där. I Skepparna bör det bli hårdare om platserna, och det är kul. Det är ett sätt att utvecklas som förare.

Robban är besviken att han inte blev uttagen till det U21-landslag, som nu åker i Polen:

 - Det hade jag faktiskt räknat med. Åtminstone hade jag inte trott att jag skulle behöva stå åt sidan för killar som varvar ner i div II. Det är ju dessutom jättesjukt att inte Jörgen Hultgren är uttagen. Han vann ju JSM!.

Nu får Robban nöja sig med en tävling hemma i Eskilstuna, innan det är dags att visa nye U21-lagledaren Jan Sylvefjord att denne gjorde fel i laguttagningen. Det gör Robban lämpligen genom att gå vidare i JVM i Västervikskvalet.

Både Göran Flood och Robert Johansson är unga pigga killar som satsar 100 procent på sin sport. Dom kommer Skepparna att få mycket glädje av!

 

Patrik i Polen?

I övrigt tränade Jörgen Johansson, Jörgen Hultgren och Patrik Olsson för fullt. Den sistnämnde beslutade sig ju så sent som i förra veckan för att satsa helhjärtat ännu ett år. Inte minst därför att det till sist ordnade sig med sponsorer. Han siktar förresten på att serieåka även i Polen.

Av Skepparnas påläggskalvar tränade alla utom Tobias Karlsson och Pierre Nilsson, dvs Jens Andersson, Andreas Karlsson och Martin Svensson. Den sistnämnde är gamle A-lagsåkaren Lars Svenssons i Odensvi grabb. Martin fyller 17 i höst, och körde i lördags sina allra första varv på Ljungheden. Det började med en lindrigare vurpa, men det är sånt man får räkna meds. Annars spelar Martin fotboll i Odensvi IF.

Andreas Karlsson fyller 16 i juli, och är bror till Joakim Karlsson i Gamleby. Andreas erkänner tystlåtet att det kan kännas lite pressande att bli jämförd med brorsan, som ju redan skördat stora lagrar inom speedwayen:

 - Men å andra sidan vet jag ju, att kan Jocke så kan jag. Andreas har tidigare åkt motocross, men tycker det ser roligare ut med speedway:

 - Det går ju lite fortare i alla fall...

 

Till Mariestad

Närmast väntar nu ett träningsläger i Mariestad för Skepparna. Det blir i påsk. Sedan är det JVM i Västervik 25 april, och så börjar elitserien 5 maj med hemmamatch mot Bysarna från Visby. Då ska två ur stjärntrion Craig Boyce, Sam Ermolenko och Andy Smith vara med. Vilka är inte klart, och det är överhuvudtaget ganska virrigt beträffande reglerna för utlänningarnas deltagande. Tidigare sas det ju att två skulle vara ordinarie och vara tvungna att åka minst nio matcher. Resten skulle tredjemannen få åka. Nu verkar det som man ska få komponera uppställningen hur man vill mellan de tre, fast dock får endast två av dom åka samtidigt.

Som vanligt inom den här sporten lär väl skador - som ju nästan är oundvikliga - komma att avgöra mycket. Men får Skepparna vara hela och rena så blir det medalj i årets elitserie! Det sätter jag söndagskepsen på!

 

I lördags tränade "den svenska delen av Skepparna" på Ljungheden, sånär som på Joakim Karlsson. Fr v ses Jörgen Johansson, de bägge nyförvärven Robert Johansson och Göran Flood, Jörgen Hultgren och Patrik Olsson. Foto: Roger Karlsson.

 

Källa: Västerviks Tidningen