Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Onsdagen den 27 mars 1991

Stefan NM-segrare i bandy

Nu satsar han på speedway

 

En ung och duktig förare i Skepparnas lag är Stefan Ekberg, född 1972.

Han bor i Motala och jobbar där som elektrikerlärling. Stefan började köra knatte i Västervik som tolvåring och gör 1991 sin tredje säsong på stor cykel.

 - Det gick bättre första året, än i fjol. Då hade jag för dåliga grejer, och bl.a. krångel med kopplingen mest hela året. Nu måsta jag ha fram bättre grejer inför årets satsning.

Stefan kom just i dagarna hem från Helsingfors, där han blivit nordisk juniormästare. I bandy!

 - Jo, jag varvar ju bandy och speedway. Fast det gillar inte min bandyklubb, IFK Motala. I fjol fick jag åka speedway mer eller mindre på nåder, bara det inte kolliderade med deras träning. Säger dom likadant i år så läger jag av med bandyn!

Stefan har tänkt satsa stenhårt på speedway och elitserien 1991. Men han har inte klart med någon sponsor.

 - Nej, jag har ett par motorer och ramar på olika håll, men har inte kunnat betaladom än. Skepparna har lovat hjälpa oss, som inte bor i Västervik, med sponsring. Här i Motala vill ingen satsa på en speedwayåkare nere i Västervik. Och därnere har grabbarna som bor där tagit hand om alla sponsorer, vad det verkar. Nu väntar jag på besked från Skepparna, så jag får ihop cyklarna och kan börja träna. Det känns inget vidare att inte veta hur det ska bli.

Får Stefan fart på ett par cyklar så följer han med Dackarna (!) på träningsläger i Danmark. Skepparna har tvingats splittra sig på olika håll av skilda anledningar inför årets säsong, och någon samträning har inte gått att ordna. Inte förrän närmare seriestarten i varje fall. Då är det möjligt att det blir nån träningsmatch på Ljungheden.

Stefan hoppas få köra Piratcupen hemma i Motala innan serien börjar. Av året i övrigt satsar han på JSM-finalen i Västervik.

 - Ja, i år måsta jag bara klara en finalplats! Jag har åkt ut i semifinal två år i rad nu, så det är dags. I övrigt hoppas kunna köra till mej en ordinarie plats i Skepparnas elitserielag, men räknar kanske innerst inne med att få köra 7:a eller 8:a. Men reservplatserna är ju lika viktiga som de övriga, vad det gäller lagpoängen.

Benny Ekberg, som i många år kört seriespeedway i Skepparna, hjälper sonen att meka förstås.

 - Joo, det ska han väl. Men han är lite deppig för att vi inte fått klart med cyklarna än. Vi får väl se...

Stefan räknar med att Skepparna ska hänga kvar i elitserien.

 - Jaa, men det vill nog till ändå. Ingen får bli skadad, och utlänningarna måste leva upp till vad vi har räknat med. Annars blir det kärvt. Kanske vi klarar oss på Smedernas eller Rospiggarnas bekostnad.

 

Stefan Ekberg kämpar i elitserien i två olika sporter: speedway och bandy. Foto: Anders Steiner

 

Källa: Västerviks Tidningen