Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Lördagen den 23 mars 1991

Jens hoppas på en A-lagsplats hos Skepparna

 

Jens Andersson är 18 år och född i Västervik , där han studerar på verkstadstekniska linjen. Han hoppas att få köra i elitserien för Skepparna den här säsongen.

 

Han har åkt ett par säsonger knatte, men är helt grön på stor cykel:

 - Jag körde bara ett par reservlagsmatcher i fjol. Men nu ska jag satsa ordentligt. Jens har kvar sin Jawa från i fjol, men har dessutom köpt en ny cykel, plus en motor extra.

 - Ja, det är dyrt, men det gäller att ha grejer om man vill komma nånstans. Jag satsar ordentligt ett par år, blir det då några framgångar och det känns att det går bättre, så fortsätter jag. Annars blir det för dyrt. Då lägger jag av. Att hålla på och svarva för nöjes skull håller inte.

Jens har tränat kondition i vinter tillsammans med det övriga skeppargänget, innebandy en kväll i veckan och löpning en. Det planerade träningslägret i Danmark kanske dock går Jens näsa förbi.

 - det blir nog kärvt med tid bl.a. Dessutom kan jag ju träna på Ljungheden. Det ger kanske lika mycket, men visst vore det kul att få vara ihop med gänget därnere.

Några matcher före seriestarten i maj räknar Jens knappast med att få åka.

 - jag anmäler mej väl till Piratcupen, så får jag se. Men det är några som vill åka i Motala, och bara sexton som får plats. Under året hoppas jag dock kunna åka flera öppna tävlingar och så blir det främsta målet att få åka JSM-finalen som går här hemma i Västervik i höst. Det måste jag satsa på!

I övrigt är en ordinarie plats i Skepparnas A-lag ett första mål.

 - Men de blir nog att åka reserv i de flesta matcherna. Fast det är ju också viktigt. man brukar ju säga att det lag som vinner reservheaten också vinner matchen. Jag tänker då inte ge bort några poäng...

Om allt fungerar för Skepparna och inga skador ställer till det, så tippar Jens att laget hamnar i mitten av tabellen. Eller något bättre.

 

Jens Andersson hoppas att ta en plats i Skepparnas elitserielag.

 

Källa: Västerviks Tidningen