Jörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

1984

Solkatterna och Brassarna blir svåra

 

Vad har Skeppara för chanser i årets serie? Vi ställde frågan till lagledaren Christer Karlsson som svarade så här:

 - Solkatterna och Brassarna blir svåra. Första matchen går 3 maj mot just Solkatterna i Karlstad, och den får vi bara vara realistiska och inse att vi förlorar. Det vore löjligt att kalkylera med något annat. Vi får ta den som träning helt enkelt. Men vi har chansen att ta dom hemma i  höst i stället, för då är förhoppningsvis våra unga grabbar varma i kläderna. Gör vi det, så kan vi alltså vinna serien på förarkvot. Men Christer erkänner att det knappast blir poäng i Brassbo heller.

 - Nej, Det blir svårt. Helst om dom får med Anders Eriksson. Men det blir marigt här på Gotland också. Trots att vi nu känner till deras "päronbana". Det blir svårt oppe i Hallstavik också. Egentligen tror jag bara säkert på bortavinster i Målilla och Linköping. Kontentan av Gotlandlägret blir alltså. En farlig bana som kunde krävt värre skador än dom som inträffade. Jörgen Johansson på stark frammarsch. Han missade en del i starterna, som ju var hans styrka som knatte, men det berodde på lamellskivorna. Det går att rätta till hemma ii verkstan i Almvik.

Sen bär det ut på en del extratävlingar, säger pappa Sölve. Bl.a. till Norrköping. Man kan inte nå toppen genom att svarva oppe på Ljungheden för jämnan. Sen får vi se hur långt det räcker...

 

Ordentlig mat

Skepparna avslutade Gotlandslägret med ett besök på Restaurang Borgen på lördagskvällen. Man ville få en bit ordentlig mat, och kanske en svängom med någon "töjs" från ön. Man kände sig väl lite inpyrd efter livet i tajkonlägret på Galgberget. Man bodde nämligen i Bysarnas klubbrum, där man kvartade på luftmadrasser på golvet.

Söndagen innebar ingen träning, annat än den obligatoriska löpningen och gymnastiken på förmiddagen. Färjan gick tillbaka till Västervik - förlåt Oskarshamn.. - redan klockan 12. Då var ett betydligt bättre förberett skepparlag ombord, än de som for ut påå torsdagskvällen. Men också ett betydligt mer mörbultat...

 

Källa: Västerviks Tidningen