aJörgen Hultgrens klubbkompis Patrik Olsson


500cc
2005
2006, 2007
1993, 2001
50cc/80cc
1981, 1982, 1987, 1988
1983, 1998, 2001


 

 

 

Maj 1978

Starkaste kortet får inte åka än!

 

Inför debuten i speedwayallsvenskan gick Skepparna i Västervik ut med håven för att skaffa sig en etablerad förare. Man fick napp, övergångspapperen undertecknades och har registrerats på förbundet. Men det märkliga i den affären är att Skepparna får klara sig utan sitt nyförvärv - han åker i konkurrentlaget Smederna.

 

Det handlar om Bengt "Benga" Jansson som blev låst på ett år av Smederna - men är klar för Skepparna 1 januari 1979.

 - Tråkigt att det skulle behöva bli såhär, säger ordföranden i Skepparna, Willy Helms. Vi hade så väl behövt Benga Jansson i år - orsaken till att han stoppades av Smederna var att Benga missade sin "uppsägning" med 3-4 dagar.

 

Problem

Benga Jansson vill självfallet åka div 1 - så vad händer om Skepparna ramlar ur serien redan premiäråret?

 - Det har ryckats att Smederna redan förhandlat med Benga om att han stannar i Smederna. Men han är inte åkklar för oss förrän karenstidens utgång 31 december i år - men för att få åka för Smederna nästa år måste han skriva på senast 15 oktober. Hur ska det gå till?

 

Stoppas igen?

Så här förklarar Åke Andersson på SVEMO-kansliet situationen:

 - Benga Jansson står under karenstid fram till och med 31 december i år. Under den tiden kan han inte skriva på för Smederna och stå under två karenstider samtidigt. Om inte Skepparna frivilligt går med på dispens för Bengas återgång till Smederna kan Benga inte åka för Smederna nästa år. Allt hänger på vad Skepparna säger

 - Det vore ju tråkigt om Benga vill tillbaka innan han åkt en meter för oss - men vill han det tror jag inte vi kommer att stoppa honom, men det är ju långt dit och är vi kvar i div 1 löser sig säkert alla problem, säger Willy Helms

 

Svår sits

Men nog befinner sig Benga Jansson i en svår sits. Hur kommer han exempelvis att känna sig när Smederna möter Skepparna? En match där Benga Janssons insats exempelvis kan bli avgörande för Skepparnas div 1-öde - den klubb han skall åka för nästa år.

 - Ja, hänger vi bara kvar blir det nog inga problem. Men om vi mot förmodan skulle ramla ur blir det genast knivigare om Benga vill tillbaka till Smederna. Men jag kan inte tänka mig att vår styrelse vill uppföra sig som Smederna gjort, säger Willy Helms.

 

Källa: Speedway Sport